Je dropbox instellen

De functies die in dit artikel worden beschreven, zijn alleen beschikbaar voor partners die gebruikmaken van Content Manager van YouTube om hun auteursrechtelijk beschermde content te beheren.

Nadat je partnervertegenwoordiger je dropbox heeft gemaakt, moet je de standaardinstellingen van je account kiezen.

Zo stel je je dropbox in:

1. Meld je aan bij YouTube Content Manager.

2. Klik in het linkermenu op Instellingen en dan Uploaderaccounts.

3. Voeg de naam en het adres van de dropbox toe.

Je hebt deze informatie nodig om verbinding te maken met de dropbox.

Bij Aspera-dropboxen begint de naam met asp- en bij SFTP-dropboxen met yt-. Het adres van een Aspera-dropbox wordt getoond als het serveradres. Het adres van een SFTP-dropbox is partnerupload.google.com.

Accounts met meerdere contenteigenaren kunnen meer dan één dropbox hebben. Vergeet niet om de informatie voor je dropbox ergens te noteren.
  4. Controleer of het standaardkanaal en de openbare SSH-sleutels juist zijn.

De standaard YouTube-gebruiker geeft aan welk account (kanaal) de eigenaar is van je geüploade video's als de inhoudsfeed geen andere eigenaar specificeert.

Het vak SSH-publieke sleutel zou de SSH-sleutel moeten bevatten die je aan de vertegenwoordiger van je partner hebt verstrekt. Aan het einde van de sleutel moet je e-mailadres staan.

5. Geef een of meer e-mailadressen op in het tekstvak E-mailmeldingen. Hier worden de statusrapporten naar verzonden.

Geef 1 e-mailadres per regel op. Klik op Opslaan.

Een dropbox hoort bij een contenteigenaar, niet bij een kanaal. Met andere woorden, per dropbox kun je naar diverse kanalen uploaden.