Krav för livetextning

Med textning menas en visuell återgivning av ljudet i ett program. För att kunna livetexta ditt evenemang måste du skicka textningen till YouTube från en programvara som stöds via HTTP POST.

För liveevenemang som har sänts på amerikansk tv med textning kan det vara obligatoriskt att använda textning online. Det kan vara en god idé att läsa igenom FCC:s information här: http://www.fcc.gov/guides/captioning-internet-video-programming

Aktivera textning för en liveström

(Kräver att du arbetar med en av de programvaror som stöds. De visas i nedanstående lista)

1. Skapa ditt evenemang som vanligt. Du måste använda den nya YouTube Live-plattformen.
  2. Längst ned på fliken Inmatningsinställningar finns avsnittet Textning. Markera rutan Aktivera textning (kräver programvara som stöds).
  3. Klicka i rutan för textningens upptagningsadress, välj alla och kopiera. Det här är en signerad HTTP-webbadress.
    Det kan bara finnas ett textningsflöde för varje strömningsstartpunkt.
  4. Ge webbadressen till din undertextare så att han eller hon kan ange den i sin programvara som stöds av YouTube.
  5. Tryck på Spara.
För bästa möjliga resultat ska du se till att systemets klocka går rätt och inaktivera eventuell antivirusprogramvara som kan störa textningsprogramvaran.

Programvara som stöds

• Total Eclipse
    • Du behöver Eclipse/AccuCap 6.0.0.5 eller senare för att kunna använda funktionen.
    • Kontakta teknisk support (support@eclipsecat.com eller 1-800-800-1759) för installation och bruksanvisning.
  • Case CATalyst
    • Du behöver Case CATalyst BCS version 14.52 eller senare för att kunna använda funktionen.
    • Kontakta teknisk support (1-800-323-4247 eller 630-532-5100) för installation och bruksanvisning.
  • Caption Maker
    • Du behöver CaptionMaker version 5.22 eller senare för att kunna använda funktionen.
    • Kontakta teknisk support för installation och bruksanvisning.
  • StreamText.Net
    • Molnbaserat textningssystem som är kompatibelt med alla tal-till-text-plattformer.
    • Kontakta support på support@streamtext.net för bruksanvisning.

Om du är undertextare och vill lära dig mer om YouTubes HTTP-textning kan du fylla i det här formuläret