Krav til direkteteksting

Teksting er visuell gjengivelse av lyden i et program. For å legge til teksting i en direktesending må du sende tekstingen til YouTube. Tekstingen kan enten bygges inn i videoen eller sendes ved bruk av støttet programvare som kan sende teksting via HTTP-POST-forespørsler.

For direktesendinger som vises på amerikansk TV med teksting, kan det hende at teksting også er påkrevd på nettet. Det kan være lurt å gå gjennom FCC-informasjonen (Federal Communications Commission) om dette: http://www.fcc.gov/guides/captioning-internet-video-programming

Opprett direktesendingen på vanlig måte. Du må bruke YouTube Live-plattformen.

Send innebygd 608-/708-teksting

1. Opprett en direktesending ved å gå til youtube.com/livestreaming/stream
  2. Øverst klikker du på Send direkte.
  3. Skriv inn en tittel og en beskrivelse, og klikk deretter på Opprett direktesending.
  4. Klikk på Innstillinger.
  5. Klikk på Konfigurasjon.
  6. Slå på teksting.
  7. Velg Innebygd 608/708 fra rullegardinmenyen.
  8. Klikk på Lagre.
  9. I enkoderinnstillingene dine velger du EIA 608-/CEA 708-teksting, noen ganger kalt «innebygd» teksting. Avhengig av oppsettet ditt kan du med dette alternativet lese teksting fra et bestemt filformat eller gjøre den om til kode i sanntid. Selv om 608-/708-standarden støtter opptil fire språkspor, støtter YouTube foreløpig bare ett spor med teksting.

Støttet programvare

Total Eclipse

• Du trenger Eclipse/AccuCap 6.0.0.5 eller nyere for å kunne bruke denne funksjonen. Ta kontakt med teknisk brukerstøtte (support@eclipsecat.com eller 1-800-800-1759) for å få veiledning for installering og bruk.

Case CATalyst

• Du trenger Case CATalyst BCS versjon 14.52 eller nyere for å kunne bruke denne funksjonen. Ta kontakt med teknisk brukerstøtte (1-800-323-4247 eller 630-532-5100) for å få veiledning for installering og bruk.

Caption Maker

• Du trenger CaptionMaker versjon 5.22 eller nyere for å kunne bruke denne funksjonen. Ta kontakt med teknisk brukerstøtte for å få veiledning for installering og bruk.

StreamText.Net

• Skybasert leveringssystem for teksting som er kompatibelt med alle tale-til-tekst-plattformer. Ta kontakt via support@streamtext.net for å få veiledning.

Krav til direkteteksting av arrangementer

Send innbygd 608-/708-teksting for en direktesending
  1. Nederst på Konfigurering-fanen i innstillingene finner du en modul for teksting. Velg Innebygd 608/708 fra rullegardinmenyen.
  2. Velg Lagre.
  3. I enkoderinnstillingene dine velger du EIA 608-/CEA 708-teksting, noen ganger kalt «innebygd» teksting. Avhengig av oppsettet ditt kan du med dette alternativet lese teksting fra et bestemt filformat eller gjøre den om til kode i sanntid. Selv om 608-/708-standarden støtter opptil fire språkspor, støtter YouTube foreløpig bare ett spor med teksting.
Slå på teksting for arrangementer

(Krever at du bruker en av de støttede programvarene som er oppført nedenfor)

1. Når du har opprettet sendingen, må du legge til en sendingsforsinkelse på 30 eller 60 sekunder på Avanserte innstillinger-fanen.
  2. Nederst på Konfigurering-fanen i innstillingene finner du en modul for teksting. Slå teksting .
  3. Hvis du vil kopiere nettadressen for overføring av teksting, klikker du på boksen for nettadressen. Dette er en signert HTTP-nettadresse.
    Hvert strøminngangspunkt kan bare ha én feed for teksting.
  4. Gi denne nettadressen til teksteren din, slik at hen kan angi den i programvaren for teksting som støttes av YouTube.
  5. Velg Lagre.
For best mulig resultat bør du sørge for at systemklokken din går riktig. Du bør også slå av eventuell antivirusprogramvare som kan forstyrre programvaren for teksting.

Støttet programvare

• Total Eclipse
    • Du trenger Eclipse/AccuCap 6.0.0.5 eller nyere for å kunne bruke denne funksjonen.
    • Ta kontakt med teknisk brukerstøtte (support@eclipsecat.com eller 1-800-800-1759) for å få veiledning for installering og bruk.
  • Case CATalyst
    • Du trenger Case CATalyst BCS versjon 14.52 eller nyere for å kunne bruke denne funksjonen.
    • Ta kontakt med teknisk brukerstøtte (1-800-323-4247 eller 630-532-5100) for å få veiledning for installering og bruk.
  • Caption Maker
    • Du trenger CaptionMaker versjon 5.22 eller nyere for å kunne bruke denne funksjonen.
    • Ta kontakt med teknisk brukerstøtte for å få veiledning for installering og bruk.
  • StreamText.Net
    • Skybasert leveringssystem for teksting som er kompatibelt med alle tale-til-tekst-plattformer.
    • Ta kontakt via support@streamtext.net for å få veiledning.

Hvis du er leverandør av teksting og vil vite mer om YouTube-teksting over HTTP, kan du fylle ut dette skjemaet.