Vereisten voor live ondertiteling

Ondertiteling is een visuele weergave van het gesproken woord in een programma. Als je ondertiteling aan je live evenement wilt toevoegen, moet je de ondertiteling naar YouTube versturen. Je kunt de ondertiteling insluiten in de video of ondersteunde software gebruiken die ondertiteling kan verzenden via HTTP POST.

Voor live evenementen die op de Amerikaanse televisie met ondertiteling worden uitgezonden, kan ook online ondertiteling vereist zijn. Je kunt de informatie van de FCC hierover vinden op: http://www.fcc.gov/guides/captioning-internet-video-programming

Maak het evenement op de gebruikelijke manier. Je moet hiervoor het YouTube Live-platform gebruiken.

Ingesloten 608/708-ondertiteling verzenden

1. Ga naar youtube.com/livestreaming/stream om de live stream te maken.
  2. Kies bovenaan Streamen.
  3. Voer een titel en beschrijving in en klik vervolgens op Stream maken
  4. Klik op Instellingen
  5. Schakel Ondertiteling in.
  6. Selecteer in het dropdownmenu Ingesloten 608/708
  7. Klik op Opslaan.
  8. Kies EIA 608/CEA 708-ondertiteling in de instellingen van je coderingsprogramma, soms wordt dit 'ingesloten' ondertiteling genoemd. Afhankelijk van je instellingen kan deze instelling ondertiteling lezen met een specifieke bestandsindeling of deze in realtime coderen. Hoewel de 608/708-standaard maximaal vier taaltracks ondersteunt, ondersteunt YouTube momenteel slechts één ondertitelingstrack.

Ondersteunde software

Total Eclipse

• Je hebt Eclipse/AccuCap 6.0.0.5 of hoger nodig om deze functie te gebruiken. Neem contact op met de technische ondersteuning (support@eclipsecat.com of 1-800-800-1759) voor de installatie- en gebruiksinstructies.

Case CATalyst

• Je hebt Case CATalyst BCS versie 14.52 of hoger nodig om deze functie te gebruiken. Neem contact op met de technische ondersteuning (1-800-323-4247 of 630-532-5100) voor installatie- en gebruiksinstructies.

CaptionMaker

• Je hebt CaptionMaker versie 5.22 of hoger nodig om deze functie te gebruiken. Neem contact op met de technische ondersteuning voor installatie- en gebruiksinstructies.

StreamText.Net

• Cloudgebaseerd leveringssysteem voor ondertiteling dat compatibel is met alle spraak-naar-tekstplatformen. Neem voor instructies contact op met de helpdesk op support@streamtext.net.

Vereisten voor live ondertiteling bij evenementen

Ingesloten 608/708-ondertiteling verzenden voor een live stream
  1. Onderaan het tabblad Opname-instellingen staat het gedeelte Ondertiteling. Selecteer het item Ingesloten 608/708 in het dropdownmenu.
  2. Klik op Opslaan.
  3. Kies EIA 608/CEA 708-ondertiteling in de instellingen van je coderingsprogramma, soms wordt dit 'ingesloten' ondertiteling genoemd. Afhankelijk van je instellingen kan deze instelling ondertiteling lezen met een specifieke bestandsindeling of deze in realtime coderen. Hoewel de 608/708-standaard maximaal vier taaltracks ondersteunt, ondersteunt YouTube momenteel slechts één ondertitelingstrack.
Ondertiteling inschakelen voor evenementen

(Hiervoor moet je werken met een van onze hieronder genoemde ondersteunde programma's)

1. Zorg dat je na het maken van het evenementen een vertraging van de uitzending van 30 of 60 seconden toevoegt op het tabblad Geavanceerde instellingen.
  2. Onderaan het tabblad Opname-instellingen staat het gedeelte Ondertiteling. Schakel het vakje Ondertiteling inschakelen (vereist ondersteunde software) in.
  3. Klik op het vak Opname-URL ondertiteling om alles te selecteren en te kopiëren. Dit is een ondertekende HTTP-URL.
    Elk beginpunt van een stream kan slechts één ondertitelingsfeed hebben.
  4. Stuur deze URL door aan de ondertitelaar voor opname in de door YouTube ondersteunde ondertitelingssoftware.
  5. Klik op Opslaan.
Zorg ervoor dat de systeemklok van je computer juist is ingesteld en schakel antivirussoftware uit die de ondertitelingssoftware zou kunnen storen. Zo behaal je de beste resultaten.

Ondersteunde software

• Total Eclipse
    • Je hebt Eclipse/AccuCap 6.0.0.5 of hoger nodig om deze functie te gebruiken.
    • Neem contact op met de technische ondersteuning (support@eclipsecat.com of 1-800-800-1759) voor de installatie- en gebruiksinstructies.
  • Case CATalyst
    • Je hebt Case CATalyst BCS versie 14.52 of hoger nodig om deze functie te gebruiken.
    • Neem contact op met de technische ondersteuning (1-800-323-4247 of 630-532-5100) voor installatie- en gebruiksinstructies.
  • CaptionMaker
    • Je hebt CaptionMaker versie 5.22 of hoger nodig om deze functie te gebruiken.
    • Neem contact op met de technische ondersteuning voor installatie- en gebruiksinstructies.
  • StreamText.Net
    • Cloudgebaseerd leveringssysteem voor ondertiteling dat compatibel is met alle spraak-naar-tekstplatformen.
    • Neem voor instructies contact op met de helpdesk op support@streamtext.net.

Als je een aanbieder van ondertiteling bent en meer wilt weten over YouTube-ondertiteling via HTTP, vul dan dit formulier in.