Vereisten voor live ondertiteling

Ondertiteling is een visuele weergave van het gesproken woord in een programma. Als je live ondertiteling wilt gebruiken voor je evenement, moet je de ondertitels naar YouTube uploaden vanuit een ondersteunde softwaretoepassing via HTTP POST.

Voor live-evenementen die op Amerikaanse televisie met ondertitels verschijnen, kan ook online ondertiteling vereist zijn. Je kunt de informatie van de FCC hierover vinden op: http://www.fcc.gov/guides/captioning-internet-video-programming

Ondertiteling inschakelen in een live stream

(Hiervoor moet je werken met een van onze hieronder genoemde ondersteunde programma's)

1. Maak het evenement op de gebruikelijke manier. Je moet het nieuwe YouTube Live-platform gebruiken.
  2. Onder aan het tabblad Opname-instellingen staat het gedeelte Ondertiteling. Schakel het vakje Ondertiteling inschakelen (vereist ondersteunde software) in.
  3. Klik op het vak Opname-URL ondertiteling om alles te selecteren en te kopiëren. Dit is een ondertekende HTTP-URL.
    Elk beginpunt van een stream kan slechts één ondertitelingsfeed hebben.
  4. Stuur deze URL door aan de ondertitelaar voor opname in de door YouTube ondersteunde ondertitelingssoftware.
  5. Klik op Opslaan.
Zorg ervoor dat de systeemklok van je computer juist is ingesteld en schakel antivirussoftware uit die de ondertitelingssoftware zou kunnen storen. Zo behaal je de beste resultaten.

Ondersteunde software

• Total Eclipse
    • Je hebt Eclipse/AccuCap 6.0.0.5 of hoger nodig om deze functie te gebruiken.
    • Neem contact op met de technische ondersteuning (support@eclipsecat.com of 1-800-800-1759) voor de installatie- en gebruiksinstructies.
  • Case CATalyst
    • Je hebt Case CATalyst BCS versie 14.52 of hoger nodig om deze functie te gebruiken.
    • Neem contact op met de technische ondersteuning (1-800-323-4247 of 630-532-5100) voor installatie- en gebruiksinstructies.
  • CaptionMaker
    • Je hebt CaptionMaker versie 5.22 of hoger nodig om deze functie te gebruiken.
    • Neem contact op met de technische ondersteuning voor installatie- en gebruiksinstructies.
  • StreamText.Net
    • Cloudgebaseerd leveringssysteem voor ondertiteling dat compatibel is met alle spraak-naar-tekstplatformen.
    • Neem voor instructies contact op met de helpdesk op support@streamtext.net.

Als je een aanbieder van ondertiteling bent en meer wilt weten over YouTube-ondertiteling via HTTP, vul dan dit formulier in.