YouTube-kanavan siirtäminen bränditililtä toiselle

Ennen aloittamista:

YouTube-kanava on yhdistetty automaattisesti johonkin tiliin. Tilejä on kahdentyyppisiä:

Google-tili Tarvitset Google-tilin, jotta voit kirjautua YouTubeen. Kanavasi nimi on automaattisesti sama kuin Google-tililläsi oleva nimi.
Bränditili

Bränditili on erityisesti brändiä varten luotu tili. Tämä tili eroaa henkilökohtaisesta Google-tilistäsi. Jos kanava on linkitetty bränditilille, sitä voi ylläpitää useammalta Google-tililtä.

Näin luot bränditilin:

1. Tarkista ensin, onko sinulla jo bränditili.
  2. Kirjaudu YouTubeen.
  3. Siirry kanavaluetteloosi.
  4. Klikkaa Luo kanava.
  5. Nimeä bränditili ja vahvista tilisi antamalla pyydetyt tiedot.
  6. Klikkaa Luo.

Kanavan siirtoon liittyvät riskit

Voit siirtää kanavan ja sen videot bränditililtä toiselle, kunhan ne liittyvät samaan Google-tiliin. Tätä kutsutaan kanavan siirroksi.

Sinun vastuullasi on suojata tilin arkaluontoiset kirjautumistiedot ja ennakoivasti miettiä, miten sinulla pysyy varmasti pääsy tilille mahdollisissa ongelmatilanteissa. Jos haluat palauttaa kanavan, tutustu näihin tilinpalautusvinkkeihin.

Voit halutessasi siirtää bränditilin toiselle bränditilille itse, mutta sitä ei tulisi tehdä ilman perusteltua syytä. Jos siirtoa ei tehdä oikein, väärä kanava saatetaan poistaa.

Kun bränditili siirretään, tietoa katoaa seuraavasti:

Tili Menetettävä sisältö
Bränditili A: Yhteydessä siirrettävään kanavaan
Bränditili B: Yhteydessä korvattavaan kanavaan (poistetaan bränditili A:n siirron jälkeen)
  • Videot
  • Viestit
  • Soittolistat
  • Kanavan historiatiedot
  • Vahvistusmerkki

Kanavan siirtäminen bränditililtä toiselle

Jos sinulla on valvottu tili, et voi siirtää kanavaa. Oppilaitoksen tilillä voi olla mahdollista siirtää kanava, jos kanavan siirron vaatimukset täyttyvät.

Varmista ennen aloittamista nämä asiat:

• Google-tili on ensisijainen tilin omistaja.
  • Olet poistanut kanavalta luvat YouTube Studiossa. Tämä koskee tilannetta, jossa kanava on aiemmin käyttänyt bränditiliä ja siirtynyt sitten lupien käyttöön.
    • Jos haluat luopua kanavan lupien käytöstä, valitse vaihtoehto "Haluatko lopettaa käyttöoikeuksien ylläpitämisen YouTube Studiossa" YouTube Studion kohdasta Asetukset ja sitten Luvat.
  • Et ole antanut muille käyttäjille pääsyä kanavallesi lupien avulla.

1. Kirjaudu YouTubeen.
  2. Klikkaa profiilikuvaasi.
  3. Tarvittaessa vaihda tiliä ja ota käyttöön siirrettävään kanavaan yhdistetty Google-tili.

Huomautus:

On mahdollista poistaa väärä kanava vahingossa. Tämän välttämiseksi varmista, että käytät Google-tiliä, joka on yhdistetty siirrettävään kanavaan.

Esimerkiksi kanava A on vanha kanavasi. Kanava B on puolestaan siirron kohde. Sinun on kirjauduttava kanavan A tilille.

4. Valitse Asetukset.
  5. Klikkaa Lisäasetukset.
  6. Klikkaa Siirrä kanava bränditilille.
  7. Valitse näytöltä tili, jolle haluat siirtää kanavan. Jos et näe tililistaa, selvitä ongelmaa yllä olevien ohjeiden avulla.
  8. Jos valitsemasi tili on jo yhdistetty johonkin YouTube-kanavaan, klikkaa Korvaa ja valitse sitten avautuvasta ikkunasta Poista kanava.
    • Tärkeää: Toiminto poistaa tilille jo yhdistetyn kanavan. Kyseisen kanavan videot, kommentit, viestit, soittolistat, historia ja muu sisältö poistetaan pysyvästi.
  9. Tarkista, miltä kanavasi nimi näyttää siirron jälkeen, ja valitse Siirrä kanava.