Kanaler med bekreftelsesmerker

Når du ser bekreftelsesmerket eller ved siden av navnet på en YouTube-kanal, betyr det at kanalen er bekreftet av YouTube.

Søk om kanalbekreftelse

Du kan sende inn en forespørsel om kanalbekreftelse når du har 100 000 abonnenter. Det ser ut til at kanalen din ikke oppfyller dette kravet ennå.

Hvis du mener at dette ikke stemmer, må du sjekke at du er logget på med e-postadressen til den kvalifiserte kanalen. Klikk på profilbildet ditt øverst til høyre, og velg den riktige kontoen.

Klikk på Logg på øverst til høyre for å finne ut om du kan be om bekreftelse for kanalen din.

Vi bekrefter ikke kanaler som prøver å utgi seg for å være andre skapere eller merkevarer. Hvis vi mener at en kanal prøver å gi seg ut for å være noen andre, kan vi iverksette andre tiltak.

Om bekreftede kanaler

Hvis en kanal er bekreftet, betyr det at det er den offisielle kanalen til den aktuelle skaperen, artisten, bedriften eller offentlige personen. Med bekreftede kanaler er det enklere å skille offisielle kanaler fra andre kanaler med lignende navn på YouTube.

Vær obs på dette

• Bekreftede kanaler får ikke ekstra funksjoner på YouTube. Det er heller ikke noe tegn på utmerkelser, milepæler eller anbefalinger fra YouTube. Du finner mer informasjon om utmerkelser ved å lese om YouTube-programmet Utmerkelser for skapere.
  • Hvis kanalen din er bekreftet, forblir den bekreftet med mindre du endrer navn på kanalen. Hvis du endrer navnet på kanalen din, er ikke kanalen med det nye navnet bekreftet, og du må søke på nytt.
  • YouTube forbeholder seg retten til å trekke tilbake bekreftelsen til eller si opp kanaler som bryter retningslinjene for brukere eller vilkårene for bruk av YouTube.
  • Bekreftelsesprosessen har endret seg over tid, og derfor finnes det mange forskjellige typer kanaler som har bekreftelsesmerker på YouTube.

Kvalifikasjonskrav for kanalbekreftelse

Kanalen din må ha minst 100 000 abonnenter for at du skal kunne søke om bekreftelse.

Når du har sendt søknaden, gjennomgår vi kanalen din. Vi bekrefter kanaler som overholder følgende krav:

• De er autentiske: Kanalen din må representere den virkelige skaperen, merkevaren eller enheten den gir seg ut for å være. Vi sjekker forskjellige faktorer for å bekrefte identiteten din, for eksempel hvor gammel kanalen din er. Vi kan også be deg om mer informasjon eller dokumentasjon.
  • De er komplette: Kanalen din må være offentlig og ha et kanalbanner, en beskrivelse, et kanalikon og innhold samt være aktiv på YouTube.

I noen tilfeller kan YouTube også proaktivt bekrefte kanaler med færre enn 100 000 abonnenter hvis kanaleieren er velkjent utenfor YouTube.

Skill deg ut uten kanalbekreftelse

Hvis kanalen din ikke er bekreftet, kan du likevel få kanalen din til å skille seg ut blant lignende kanaler:

Hvis noen utgir seg for å være deg eller kanalen din, må du rapportere det.