Wisselen tussen kanalen in een Google-account

Je kunt maximaal 100 kanalen beheren vanuit één Google-account. Leer hoe je merkaccounts gebruikt om je YouTube-kanalen te beheren.

Wisselen tussen kanalen

Op YouTube kun je maar één kanaal tegelijk gebruiken. Volg de instructies hieronder om tussen YouTube-kanalen die aan hetzelfde Google-account zijn gekoppeld te wisselen.

Abonneer je op het YouTube Viewers-kanaal voor het laatste nieuws, updates en tips.

Als je bij YouTube inlogt op een mobiel apparaat, wordt je gevraagd een kanaal te kiezen.

Overschakelen naar een ander kanaal dat je beheert:

1. Ga naar je profielfoto .
  2. Tik op de pijl naast je naam.

3. Tik op een kanaal in de lijst om dat account te gebruiken.

Bij Account kun je altijd merken welk kanaal je op dat moment gebruikt.

Ik heb toegangsrechten voor een kanaal, maar die staat niet in de lijst.

Als je kanaal niet wordt getoond, ga je naar studio.youtube.com om van kanaal te wisselen.

Ik heb een kanaal aan een merkaccount gekoppeld, maar die staat niet in de lijst.

Als je kanaal niet wordt weergegeven, ben je niet ingelogd op het Google-account dat het merkaccount van dat kanaal beheert.

Oplossing: Volg deze instructies om je Google-account toe te voegen als beheerder van het merkaccount dat aan het kanaal is gekoppeld.

Als je een kanaal uit het overzicht wilt verwijderen

Let op: Als je een optie ziet die je e-mailadres in plaats van een naam weergeeft, dan kun je YouTube gebruiken als kijker zonder kanaal. Je kunt deze optie niet verwijderen, maar wel gebruiken om een nieuw kanaal te maken met de naam die je voor je Google-account hebt gekozen.