Validera metadata

De här funktionerna är endast tillgängliga för partners som hanterar sitt upphovsrättsskyddade innehåll i YouTubes innehållshanterare.

Se till att validera DDEX-filen och kalkylarket innan du laddar upp dem. Eventuella problem med CSV- eller DDEX-filen flaggas under den här processen så att fel vid uppladdningen kan undvikas. Det här steget är särskilt viktigt för att verifiera automatiska processer eller anpassad kod som genererar CSV- eller DDEX-filen.

Så här validerar du metadatafilen:

1. Klicka på knappen Validera och ladda upp som visas under INNEHÅLLSLEVERANS i den vänstra menyn i YouTube Studio.
  2. Klicka på VÄLJ FILER och markera filen du vill validera.  Du kan även dra och släppa filer från datorn till webbläsarfönstret.

Fillistan måste innehålla en giltig metadatafil, det vill säga antingen ett kalkylark eller en DDEX-fil. När du har lagt till metadatafilen börjar valideringsprocessen automatiskt (en snurrande ikon visas).

3. Granska eventuella fel genom att klicka på knappen bredvid den röda ikonen.

Redigera metadata i originalfilen. När du är klar lägger du till filen igen på uppladdningssidan. Om filnamnet inte ändras använder YouTube den nyare versionen av filen och startar om valideringsprocessen.
    • Om filen endast uppdaterar data (den innehåller inga ljud- eller videofiler) kan du klicka på Bearbeta paket för att påbörja bearbetningen.
    • Lägg till eventuella ytterligare filer i paketet om det behövs och vänta tills valideringen slutförs. Klicka på Bearbeta paket för att påbörja bearbetningen.
    • Om du bara validerar en metadatafil och inte är redo att ladda upp kan du slänga paketet genom att klicka på knappen Radera utkast.