Valider metadata

Disse funksjonene er bare tilgjengelige for partnere som bruker YouTube-innholdsbehandlingen til å administrere det opphavsrettsbeskyttede innholdet sitt.

Sørg for å validere DDEX-filen eller regnearket før opplasting. Eventuelle problemer med CSV- eller DDEX-filen din merkes i denne prosessen, slik at du kan unngå opplastingsfeil. Dette trinnet kan være spesielt nyttig for å bekrefte resultatet fra automatiske prosesser eller spesialtilpassede koder som genererer CSV- eller DDEX-filen.

Slik validerer du metadatafilen:

1. Klikk på Bekreft og last opp-knappen som vises under INNHOLDSLEVERING på menyen til venstre i YouTube Studio.
  2. For å validere klikker du på VELG FILER og velger filen du vil validere.  Du kan også klikke på og dra filer fra datamaskinen inn i nettleservinduet.

Listen over filer må omfatte en gyldig metadatafil, enten et regneark eller en DDEX-fil. Så snart den er lagt til, setter metadatafilen automatisk i gang valideringsprosessen (et roterende ikon vises).

3. Gjennomgå eventuelle feil ved å klikke på knappen ved siden av det røde ikonet.

Rediger metadataene i den opprinnelige filen. Når du er ferdig, legger du til filen på nytt på Opplaster-siden. Hvis filnavnet ikke endres, bruker YouTube den nyeste versjonen av filen og starter valideringsprosessen på nytt.
    • Hvis filen bare oppdaterer data — altså at den ikke inneholder noen lyd- eller videofiler — kan du klikke på Behandle pakken for å sende pakken til behandling.
    • Hvis pakken krever lyd- eller videofiler og du er i gang med opplastingsprosessen, legger du til disse filene i pakken og venter på at valideringen skal fullføres.  Klikk på Behandle pakken for å sende pakken til behandling.
    • Hvis du bare skal validere en metadatafil og ikke er i gang med opplastingsprosessen, kan du forkaste pakken ved å klikke på Slett utkastet-knappen.