Metadata valideren

Deze functies zijn alleen beschikbaar voor partners die YouTube Content Manager gebruiken om hun auteursrechtelijk beschermde content te beheren.

Vergeet niet je DDEX-bestand of spreadsheet te valideren vóór het uploaden. Hierdoor worden eventuele problemen met je csv- of DDEX-bestand gemarkeerd en voorkom je dat de upload mislukt. Deze stap is vooral nuttig als je het resultaat moet controleren van geautomatiseerde processen of aangepaste code waarmee het csv- of DDEX-bestand wordt gegenereerd.

Het bestand met metadata valideren:

1. Ga in het linkermenu van YouTube Studio naar CONTENTLEVERING en klik op de knop Valideren en uploaden.
  2. Klik op BESTANDEN SELECTEREN en selecteer het bestand dat je wilt valideren. Je kunt ook bestanden van je computer naar het browservenster slepen.

De bestandslijst moet 1 geldig bestand met metadata bevatten (een spreadsheet of een DDEX-bestand). Zodra het bestand met metadata is toegevoegd, start de validatieprocedure automatisch (je ziet een draaiend icoon).

3. Klik op de knop naast het rode icoon om eventuele fouten te bekijken.

Bewerk de metadata in het oorspronkelijke bestand. Voeg het bestand opnieuw toe aan de uploadpagina als je klaar bent. Als de bestandsnaam niet verandert, gebruikt YouTube de nieuwste versie van het bestand en wordt de validatieprocedure opnieuw gestart.
    • Als je alleen de gegevens van het bestand updatet (en het bestand dus geen audio- of videobestanden bevat), klik je op Pakket verwerken om het pakket voor verwerking in te dienen.
    • Moet je audio- of videobestanden opnemen in je pakket? Voeg deze extra bestanden dan toe aan het pakket als je het uploadt en wacht tot de validatie is afgerond. Klik op Pakket verwerken om het pakket voor verwerking in te dienen.
    • Als je alleen een bestand met metadata valideert en het nog niet wilt uploaden, kun je het pakket verwijderen door op de knop Concept verwijderen te klikken.