Feilsøk problemer med strømming av videoer

Det kan være forskjellige årsaker til at det oppstår problemer med strømming av videoer på YouTube. Hvis du feilsøker Internett- og enhetstilkoblingen din, kan dette ofte løse problemet.

Du opplever kanskje problemer med strømmingen hvis du har sett et av disse varslene:

• Det oppsto en feil.
  • Avspillingsfeil. Trykk for å prøve på nytt.
  • Mistet tilkobling til tjeneren.
  • Denne videoen er ikke tilgjengelig.
  • Noe gikk galt. Trykk for å prøve på nytt.

Feilsøk Internett- og enhetstilkoblingen

Du kan kanskje løse avspillingsproblemene du har på YouTube hvis du følger veiledningen nedenfor for Internett- og enhetstilkobling.

Internetthastighet

Kvaliteten på hjemme- eller mobilnettverket ditt kan påvirke hvor jevnt YouTube-videoene spilles av, og om videoene kan spilles av i HD.
I tabellen nedenfor kan du se de omtrentlige hastighetene som anbefales for avspilling av de ulike videoformatene. Den faktiske hastigheten du oppnår på enheten din, er ikke nødvendigvis den samme som den du får når du tester Internett-hastigheten. Det er flere faktorer som spiller inn, for eksempel Wi-Fi-ytelse, tidspunkt på dagen og hvordan Internett-leverandøren din kobler til YouTube. Hvis flere enheter er koblet til det samme nettverket, deles tilkoblingen mellom dem, noe som kan redusere hastigheten.

Videooppløsning

Anbefalt vedvarende hastighet
4K 20 Mbps
HD 1080p    5 Mbps
HD 720p  2,5 Mbps
SD 480p 1,1 Mbps
SD 360p 0,7 Mbps

Du kan sjekke om internettleverandøren din er HD-verifisert, i videokvalitetsrapporten.

Gå til Statistikk for nerder hvis du vil ha mer informasjon om strømming av videoene dine.

Smart-TV-er, Chromecast og spillkonsoller

• Start YouTube-appen på nytt.
  • Gjør en hard omstart av enheten din (fjern strømtilførselen, og koble den til på nytt).
  • Åpne youtube.com/tv i Chrome, og prøv å gjøre det samme igjen.
  • For spillkonsoller: Avinstaller YouTube-appen, og installer den på nytt.
  • Oppdater fastvaren/systemprogramvaren på enheten.

Følg instruksjonene nedenfor for YouTube-appen eller -mobilnettstedet.

YouTube-appen

På mobilnettstedet

• Lukk mobilnettleseren, og åpne den på nytt.
  • Start enheten på nytt.