Problemen oplossen bij het streamen van video's

Problemen bij het streamen van YouTube-video's kunnen veel verschillende oorzaken hebben. Als je problemen met je internet- of apparaatverbinding oplost, kun je mogelijk weer video's afspelen.

Je hebt wellicht problemen bij het streamen van video's als je een van deze meldingen hebt gezien:

• Er is een fout opgetreden.
  • Fout bij afspelen. Tik om het opnieuw te proberen.
  • Verbinding met de server is verbroken.
  • Deze video is niet beschikbaar.
  • Er is iets misgegaan. Tik om het opnieuw te proberen.

Problemen oplossen met internet- en apparaatverbindingen

Mogelijk kun je weer YouTube-video's afspelen door de onderstaande stappen voor internet- en apparaatverbindingen te volgen.

Internetsnelheid

De kwaliteit van je thuisnetwerk of mobiele netwerk speelt een grote rol bij het goed afspelen van video's. Om YouTube-video's af te spelen, heb je een (mobiele) internetverbinding nodig met een downloadsnelheid van minstens 500 kbps. Om HD-video's af te spelen, heb je een (mobiele) internetverbinding nodig met een downloadsnelheid van minstens 7 Mbps. Raadpleeg het Videokwaliteitsrapport om te controleren of je internetprovider HD-geverifieerd is.
Om je downloadsnelheid te controleren, ga je naar google.com en zoek je naar 'Internet Speed Test'. Klik of tik daarna op 'Run Speed Test'.
Als je eenmaal weet hoe snel je internet is, kun je via het onderstaande schema zien hoe goed je via YouTube kunt streamen.

Downloadsnelheid per verbonden apparaat

Streamkwaliteit
25 Mbps +                                                         Aanbevolen voor 4K-/Ultra HD-kwaliteit.
5 Mbps +     Aanbevolen voor HD-kwaliteit.
3 Mbps +     Aanbevolen voor SD-kwaliteit.
Minder dan 3 Mbps      YouTube-video's worden mogelijk langzaam geladen of moeten opnieuw bufferen.

Let op: De downloadsnelheid geldt per verbonden apparaat. Bijvoorbeeld:

• We raden een downloadsnelheid aan van minimaal 3,0 Mbps om op één apparaat video's in Standard Definition te streamen.
  • We raden een downloadsnelheid aan van minimaal 6,0 Mbps om op twee apparaten op hetzelfde netwerk video's in Standard Definition te streamen.

Als je downloadsnelheid aan de eisen voldoet, maar je nog steeds afspeelproblemen ondervindt, kun je de onderstaande stappen volgen om problemen op te lossen.

Smart TV's, Chromecast en gameconsoles

• Start de YouTube-app opnieuw op.
  • Start het apparaat helemaal opnieuw op: trek het netsnoer eruit en sluit het apparaat opnieuw aan op de netspanning.
  • Ga naar youtube.com/tv in Chrome en probeer dezelfde handeling(en) opnieuw.
  • Voor gameconsoles: verwijder de YouTube-app en installeer deze opnieuw.
  • Update de firmware/systeemsoftware van je apparaat.

Volg de onderstaande instructies voor de YouTube-app of mobiele site.

YouTube-app

Mobiele site

• Start je mobiele browser opnieuw op.
  • Start je apparaat opnieuw op.