Problemen met YouTube-video's oplossen

Als je problemen hebt bij het afspelen van een YouTube-video, volg dan deze stappen om het probleem op te lossen. Een aantal van de meest voorkomende foutmeldingen zijn:

• Er is iets misgegaan.
  • Fout bij het afspelen. Tik om het opnieuw te proberen.
  • Verbinding met de server is verbroken.
  • Deze video is niet beschikbaar.
  • Er is iets misgegaan. Tik om het opnieuw te proberen.
  • Check je netwerkverbinding (Opnieuw).
  • Deze content is niet beschikbaar.

Check je internetsnelheid

• Maak opnieuw verbinding met het internet.
  • Test je internetsnelheid om te checken of je internetverbinding de geselecteerde videoresolutie kan ondersteunen. Je kunt ook de kwaliteit van je video aanpassen om je gebruikservaring te verbeteren. Opmerking: Als er meerdere apparaten op hetzelfde netwerk zitten, kan dit de snelheid beïnvloeden die je apparaat krijgt toebedeeld.
  • Controleer de resolutie van de YouTube-video en de aanbevolen snelheid die nodig is om de video af te spelen. In de tabel hieronder vind je de geschatte aanbevolen snelheden om elke videoresolutie af te spelen.

Videoresolutie Aanbevolen snelheid
4K 20 Mbps
HD 1080p 5 Mbps
HD 720p 2,5 Mbps
SD 480p 1,1 Mbps
SD 360p 0,7 Mbps

Checken of je ingelogd bent bij YouTube

De YouTube-app opnieuw openen of je apparaat opnieuw opstarten

Sluit de YouTube-app of start je apparaat opnieuw op. Je kunt ook de YouTube-app verwijderen en opnieuw installeren.

De browser updaten

Update je browser of wis het cachegeheugen en de cookies van je browser. En check of je browserextensies die advertenties blokkeren ook het afspelen van video's beïnvloeden. Je kunt ook YouTube openen in een incognitovenster waarin alle extensies zijn uitgezet en nagaan of het probleem zich dan nog steeds voordoet.

De YouTube-app updaten

Update naar de nieuwste versie van de YouTube-app. Je kunt ook proberen de firmware/systeemsoftware van je apparaat te updaten.

Je datagebruik checken

Zorg dat datagebruik aanstaat voor YouTube:

1. Ga op je apparaat naar Instellingen.
  2. Tik op Mobiel netwerk.
  3. Ga in het gedeelte Mobiele data naar YouTube.
  4. Tik op de knop naast YouTube om datagebruik aan te zetten.

Andere soorten fouten

Groen of zwart scherm in de videospeler

Als je het geluid van de YouTube-video kunt horen, maar de videospeler een groen of zwart scherm geeft, probeer dan het volgende:

Als dat niet werkt, probeer je deze tips voor probleemoplossing.

Geluidsproblemen

Als je het geluid van een YouTube-video niet hoort, probeer dan het volgende:

• Check of je het geluid/volume van je browser of apparaat hebt aangezet.
  • Loop de geluidsinstellingen van je apparaat na.
  • Start je browser of apparaat opnieuw op.

Content met leeftijdsbeperking

Soms is content die ons beleid niet schendt, toch niet geschikt voor kijkers jonger dan 18 jaar. In dat geval kunnen we een leeftijdsbeperking instellen. Opmerking: Het kan ook zijn dat de beperkte modus aanstaat voor een video.

Problemen met video's downloaden

Als je geen YouTube Premium hebt of als de downloadfunctie niet beschikbaar is voor jou, kun je geen video's downloaden. Als je wel video's kunt downloaden, maar hierbij problemen ondervindt, probeer je deze tips om problemen met downloaden op te lossen.

Problemen met je account

Lees deze artikelen over problemen oplossen als je problemen hebt met je account.

Problemen met betaalde YouTube-producten

Als het probleem niet is opgelost na de bovenstaande stappen en je:

• een film of tv-programma hebt gekocht op YouTube, of
  • een actief betaald lidmaatschap hebt op YouTube Music, YouTube Premium of YouTube TV,
kun je contact met ons opnemen voor hulp bij aankopen of lidmaatschappen.