Problemen oplossen bij het afspelen van video's

Problemen bij het afspelen van YouTube-video's kan veel verschillende oorzaken hebben. Als je problemen met je internet- of apparaatverbinding oplost, kun je mogelijk weer video's afspelen.

Je hebt mogelijk problemen bij het streamen en laden van video's als je een van deze meldingen hebt gezien:

• Er is een fout opgetreden
  • Fout bij afspelen. Tik om het opnieuw te proberen.
  • Verbinding met de server is verbroken.
  • Deze video is niet beschikbaar.

Problemen oplossen met internet- en apparaatverbinding

Mogelijk kun je weer YouTube-video's afspelen door de onderstaande stappen voor internet- en apparaatverbindingen te volgen.

Internetsnelheid

De kwaliteit van je thuisnetwerk of mobiele netwerk speelt een grote rol bij het goed afspelen van video's. Om YouTube-video's af te spelen, heb je een (mobiele) internetverbinding nodig met een downloadsnelheid van minstens 500+ Kbps. Om video's in HD af te spelen, heb je een (mobiele) internetverbinding nodig met een downloadsnelheid van minstens 7 Mbps. Raadpleeg het Videokwaliteitsrapport om te controleren of jouw internetprovider HD-geverifieerd is.
Om je downloadsnelheid te controleren, ga je naar google.com en zoek je naar 'Internet Speed Test'. Klik of tik daarna op 'Run Speed Test'.
Als je eenmaal weet hoe snel je internet is, kun je via het onderstaande schema zien hoe goed je via YouTube kunt streamen.

Downloadsnelheid

Wat jij kunt doen
100 Mbps + Stream 4K-video's met een hoge framerate
50 Mbps + Stream probleemloos HD-video's met een hoge framerate op meerdere apparaten tegelijk.
25 Mbps + Stream probleemloos HD-video's op meerdere apparaten tegelijk.
13 Mbps + Stream een paar HD-video's tegelijk.
7 Mbps + Stream één HD-video. Als er op meerdere apparaten video's worden afgespeeld of het netwerk door meerdere apparaten tegelijk wordt gebruikt, kunnen er bufferproblemen optreden.
3 Mbps + Stream video's in standaardkwaliteit op één apparaat.
Minder dan 3 Mbps

YouTube-video's worden mogelijk langzaam geladen of moeten opnieuw bufferen.

Als je downloadsnelheid aan de eisen voldoet, maar je nog steeds problemen bij het afspelen ondervindt, kun je de onderstaande stappen voor apparaatproblemen raadplegen voor meer informatie.

Smart TV's, Chromecast, en gameconsoles

• Start de YouTube-app opnieuw op
  • Start het apparaat helemaal opnieuw op: trek het netsnoer eruit en sluit het apparaat opnieuw aan op de netspanning
  • Ga naar youtube.com/tv in Chrome en probeer dezelfde handeling(en) opnieuw.
  • Voor gameconsoles: verwijder de YouTube-app en installeer deze opnieuw
  • Update de firmware/systeemsoftware van je systeem

Volg de onderstaande instructies voor de YouTube-app of mobiele site.

YouTube-app

• Start de YouTube-app opnieuw op
  • Start uw apparaat opnieuw op
  • Schakel de mobiele dataverbinding uit en weer in
  • Wis het cachegeheugen van de YouTube-app
  • Verwijder de YouTube-app en installeer de app opnieuw
  • Update naar de nieuwste versie van de YouTube-app
  • Update naar de nieuwste versie van Android

Mobiele website

• Start de mobiele browser opnieuw
  • Start uw apparaat opnieuw op