Videon striimausongelmien vianmääritys

YouTube-videostriimeissä voi ilmetä ongelmia monista syistä. Internet- tai laiteyhteyden vianmääritys voi auttaa jatkamaan videoiden toistamista normaalisti.

Videon striimauksessa saattaa olla ongelma, jos näet jonkin näistä ilmoituksista:

• Tapahtui virhe.
  • Toistovirhe. Yritä uudelleen napauttamalla.
  • Yhteys palvelimeen katkesi.
  • Tämä video ei ole käytettävissä.
  • Jokin meni vikaan. Yritä uudelleen napauttamalla.

Internet- ja laiteyhteyden vianmääritys

Suorita alla olevat internet- ja laiteyhteyden vianmäärityksen vaiheet, niin voit ehkä jatkaa YouTube-videoiden toistamista.

Internetyhteyden nopeus

Koti- tai matkapuhelinverkon laadulla on suuri merkitys sille, miten sujuvasti videoita voi toistaa. YouTube-videoiden toistamiseen tarvitaan internet- tai mobiiliyhteys, jonka latausnopeus on vähintään 500 kb/s. HD-videoiden toistamiseen tarvitaan internet- tai mobiiliyhteys, jonka latausnopeus on vähintään 7 Mb/s. Videoiden laaturaportti kertoo, onko internetpalveluntarjoajasi tarjoama yhteys vahvistettu YouTuben käyttämiseen HD-tarkkuudella.
Voit selvittää verkkoyhteytesi latausnopeuden tekemällä Google-haun sanoilla ”Internet Speed Test” ja suorittamalla sitten hakutuloksista löytyvän nopeustestin.
Kun tiedät internetyhteytesi nopeuden, voit katsoa alla olevasta kaaviosta, millaista suorituskykyä voit odottaa YouTube-striimaukselta:

Laitekohtainen latausnopeus

Striimin laatu
Yli 25 Mb/s                                                         Suositeltava nopeus 4K / Ultra HD ‑tarkkuudelle
Yli 5 Mb/s     Suositeltava nopeus HD-tarkkuudelle
Yli 3 Mb/s     Suositeltava nopeus tavalliselle tarkkuudelle
Alle 3 Mb/s      YouTube-videot saattavat latautua hitaasti, tai puskurointia esiintyy toistuvasti.

Huomaa, että nämä latausnopeudet vastaavat yhden laitteen käyttöä. Esimerkki:

• Kun videoita katsotaan tavallisella tarkkuudella yhdellä laitteella, suosittelemme latausnopeudeksi vähintään 3,0 Mb/s.
  • Kun videoita katsotaan tavallisella tarkkuudella kahdella laitteella samassa verkossa, suosittelemme latausnopeudeksi vähintään 6,0 Mb/s.

Jos yhteytesi latausnopeus täyttää vaatimukset mutta toistossa on yhä ongelmia, tutustu alla laitekohtaisiin vianmääritysohjeisiin.

Älytelevisiot, Chromecast ja pelikonsolit

• Käynnistä YouTube-sovellus uudelleen.
  • Katkaise laitteen virta (irrota virtajohto) ja käynnistä se uudelleen.
  • Avaa youtube.com/tv Chromella ja kokeile samoja toimia.
  • Pelikonsolit: Poista YouTube-sovelluksen asennus ja asenna se uudelleen.
  • Päivitä laitteesi laiteohjelmisto tai käyttöjärjestelmä.

Seuraavat ohjeet koskevat YouTube-sovellusta ja ‑mobiilisivustoa.

YouTube-sovellus

Mobiilisivusto

• Käynnistä mobiiliselain uudelleen.
  • Käynnistä laite uudelleen.