Videon striimausongelmien vianmääritys

YouTube-videostriimeissä voi ilmetä ongelmia monista syistä. Internet- tai laiteyhteyden vianmääritys voi auttaa jatkamaan videoiden toistamista normaalisti.

Videon striimauksessa saattaa olla ongelma, jos näet jonkin näistä ilmoituksista:

• Tapahtui virhe.
  • Toistovirhe. Yritä uudelleen napauttamalla.
  • Yhteys palvelimeen katkesi.
  • Tämä video ei ole käytettävissä.
  • Jokin meni vikaan. Yritä uudelleen napauttamalla.

Internet- ja laiteyhteyden vianmääritys

Suorita alla olevat internet- ja laiteyhteyden vianmäärityksen vaiheet, niin voit ehkä jatkaa YouTube-videoiden toistamista.

Internetyhteyden nopeus

Koti- tai matkapuhelinverkon laadulla on suuri merkitys sille, miten sujuvasti videoita voi toistaa. YouTube-videoiden toistamiseen tarvitaan internet- tai mobiiliyhteys, jonka latausnopeus on vähintään 500 kb/s. HD-videoiden toistamiseen tarvitaan internet- tai mobiiliyhteys, jonka latausnopeus on vähintään 7 Mb/s. Videoiden laaturaportti kertoo, onko internetpalveluntarjoajasi tarjoama yhteys vahvistettu YouTuben käyttämiseen HD-tarkkuudella.
Voit selvittää verkkoyhteytesi latausnopeuden tekemällä Google-haun sanoilla ”Internet Speed Test” ja suorittamalla sitten hakutuloksista löytyvän nopeustestin.
Kun tiedät internetyhteytesi nopeuden, voit katsoa alla olevasta kaaviosta, millaista suorituskykyä voit odottaa YouTube-suoratoistolta:

Latausnopeus

Katselumahdollisuudet
Yli 100 Mb/s Suoratoista 4K-videota suurella kuvanopeudella.
Yli 50 Mb/s Suoratoista HD-videoita luotettavasti ja suurella kuvanopeudella useilla laitteilla samanaikaisesti.
Yli 25 Mb/s Suoratoista HD-videoita luotettavasti useilla laitteilla samanaikaisesti.
Yli 13 Mb/s Suoratoista muutamia HD-videoita samanaikaisesti.
Yli 7 Mb/s Suoratoista yhtä HD-videota. Jos videoita suoratoistetaan useilla laitteilla tai verkkoa kuormitetaan muuten samanaikaisesti, videoissa saattaa esiintyä puskurointiongelmia.
Yli 3 Mb/s Suoratoista SD-videota yhdellä laitteella.
Alle 3 Mb/s

YouTube-videot saattavat latautua hitaasti, tai puskurointia esiintyy toistuvasti.

Jos yhteytesi latausnopeus täyttää vaatimukset mutta toistossa on yhä ongelmia, tutustu alla laitekohtaisiin vianmääritysohjeisiin.

Älytelevisiot, Chromecast ja pelikonsolit

• Käynnistä YouTube-sovellus uudelleen.
  • Katkaise laitteen virta (irrota virtajohto) ja käynnistä se uudelleen.
  • Avaa youtube.com/tv Chromella ja kokeile samoja toimia.
  • Pelikonsolit: Poista YouTube-sovelluksen asennus ja asenna se uudelleen.
  • Päivitä laitteesi laiteohjelmisto tai käyttöjärjestelmä.

Noudata alla olevia ohjeita YouTube-sovellukselle tai ‑mobiilisivustolle.

YouTube-sovellus

• Käynnistä YouTube-sovellus uudelleen.
  • Käynnistä laite uudelleen.
  • Katkaise mobiilidatayhteys ja muodosta se uudelleen.
  • Tyhjennä YouTube-sovelluksen välimuisti.
  • Poista YouTube-sovelluksen asennus ja asenna se uudelleen.
  • Päivitä YouTube-sovellus uusimpaan versioon.
  • Päivitä Android-käyttöjärjestelmä uusimpaan versioon.

Mobiilisivusto

• Käynnistä mobiiliselain uudelleen.
  • Käynnistä laite uudelleen.