Basisinformatie over je kanaal

Op je kanaal kun je videocontent voor je publiek beheren. Als kanaaleigenaar kun je video's, links en gegevens over jezelf of je kanaal toevoegen, zodat bezoekers deze kunnen bekijken.

Je kanaal aanpassen

1. Log in bij YouTube op een computer.
  2. Klik rechtsboven op je profielfoto en selecteer Je kanaal.
  3. Klik op Kanaal aanpassen.
  4. Gebruik het dropdownmenu naast je naam om je kanaal als Jezelf, een Nieuwe bezoeker of een Terugkerende abonnee te bekijken.
  5. Gebruik de tabbladen om voorbeelden van je kanaal te bekijken:
  • Home: Op dit tabblad zie je wat bezoekers op je kanaal zien. Ze kunnen een feed van je activiteiten zien of een voorbeeld bekijken van de verschillende secties van je aangepaste lay-out.
  • Video's: Gebruik dit tabblad om een lijst te bekijken met alle uploads die openbaar beschikbaar zijn voor abonnees of alle video's die je openbaar hebt geliket. Je kunt sorteren op populariteit of toevoegdatum.
  • Playlists: Op dit tabblad staat een lijst met alle playlists die je hebt gemaakt.
  • Kanalen: Hier staan andere kanalen van jou of andere creators.
  • Discussie: Als je het tabblad Discussie hebt ingeschakeld, staan hier de reacties die op je kanaal zijn gepost.
  • Over: Gebruik dit tabblad om een kanaalbeschrijving toe te voegen (maximaal 1000 tekens). Je kunt ook het land/de regio van je kanaal toevoegen, zakelijke contactgegevens invoeren en links naar social media of andere websites opgeven.
  • Links die je hier opgeeft, worden net onder je beschrijving weergegeven, samen met het pictogram van het bijbehorende socialmedia-netwerk. Je kunt maximaal vijf overlays met deze links op je bannerafbeelding plaatsen als snelkoppelingen.
  • Als je het tabblad Over wilt bewerken, plaats je de muisaanwijzer op de content en klik je op Bewerken .