Basisinformatie over je kanaal

Op je kanaal kun je videocontent voor je publiek beheren. Als kanaaleigenaar kun je video's, links en gegevens over jezelf of je kanaal toevoegen, zodat bezoekers deze kunnen bekijken.

Huidige desktopversie

1. Log in bij YouTube op een computer.
  2. Klik rechtsboven op je profielfoto en selecteer Je kanaal.
  3. Klik op Kanaal aanpassen.
  4. Gebruik het dropdownmenu naast je naam om je kanaal als Jezelf, een Nieuwe bezoeker of een Terugkerende abonnee te bekijken. Als je het kanaal weer als jezelf wilt bekijken, klik je boven aan het scherm op Gereed.
  5. Gebruik de tabbladen om voorbeelden van je kanaal te bekijken:
    • Home: Dit is wat bezoekers op je kanaal zien. Ze kunnen een feed van je activiteiten zien of een voorbeeld bekijken van de verschillende secties van je aangepaste lay-out.
    • Video's: Op dit tabblad zie je een lijst van alle uploads die openbaar beschikbaar zijn voor abonnees of alle video's waarvan je hebt aangegeven dat je ze leuk vindt. Je kunt sorteren op populariteit of toevoegdatum.
    • Afspeellijsten: Dit is een lijst met alle afspeellijsten die je hebt gemaakt.
    • Discussie: Als je het tabblad 'Discussie' hebt ingeschakeld, staan hier de reacties die op je kanaal zijn gepost.
    • Over: Gebruik dit tabblad om een kanaalbeschrijving toe te voegen (maximaal 1000 tekens), het land van je kanaal in te stellen, een zakelijk e-mailadres voor contact in te voeren, en links naar social media en andere websites op te geven.
      • Links die je hier opgeeft, worden net onder je beschrijving weergegeven, samen met het pictogram van het bijbehorende sociale media-netwerk. Je kunt maximaal vijf overlays met deze links op je bannerafbeelding plaatsen als snelkoppelingen.
      • Als je het tabblad 'Over' wilt bewerken, plaats je de muisaanwijzer op de content en klik je op het bewerkingspictogram .

Oude desktopversie

1. Log in bij YouTube op een computer.
  2. Selecteer Je kanaal aan de linkerkant.
  3. Gebruik het dropdownmenu naast je naam om je kanaal als Jezelf, een Nieuwe bezoeker of een Terugkerende abonnee te bekijken. Als je het kanaal weer als jezelf wilt bekijken, klik je boven aan het scherm op Gereed.
  4. Gebruik de tabbladen om voorbeelden van je kanaal te bekijken:
    • Home: Dit is wat bezoekers op je kanaal zien. Ze kunnen een feed van je activiteiten zien of een voorbeeld bekijken van de verschillende secties van je aangepaste lay-out.
    • Video's: Op dit tabblad zie je een lijst van alle uploads die openbaar beschikbaar zijn voor abonnees of alle video's waarvan je hebt aangegeven dat je ze leuk vindt. Je kunt sorteren op populariteit of toevoegdatum.
    • Afspeellijsten: Dit is een lijst met alle afspeellijsten die je hebt gemaakt.
    • Discussie: Als je het tabblad 'Discussie' hebt ingeschakeld, staan hier de reacties die op je kanaal zijn gepost.
    • Over: Gebruik dit tabblad om een kanaalbeschrijving toe te voegen (maximaal 1000 tekens), het land van je kanaal in te stellen, een zakelijk e-mailadres voor contact in te voeren, en links naar social media en andere websites op te geven.
      • Links die je hier opgeeft, worden net onder je beschrijving weergegeven, samen met het pictogram van het bijbehorende sociale media-netwerk. Je kunt maximaal vijf overlays met deze links op je bannerafbeelding plaatsen als snelkoppelingen.
      • Als je het tabblad 'Over' wilt bewerken, plaats je de muisaanwijzer op de content en klik je op het bewerkingspictogram .