Video's opdelen in kanaalsecties

Met kanaalsecties kun je video's op je kanaal ordenen en promoten. Door je video's in secties bij elkaar te zetten, kunnen kijkers makkelijker kiezen wat ze willen zien. Een kanaal kan maximaal tien secties bevatten.

Secties beheren op je kanaal

Een sectie maken

Voordat je begint: als je kanaalsecties wilt instellen, moet je eerst kanaalaanpassing inschakelen voor je kanaal.

1. Ga naar het kanaal dat je wilt beheren.
  2. Klik op Kanaal aanpassen.
  3. Klik onderaan op Een sectie toevoegen.
  4. Selecteer in het dropdownmenu onder Video's wat je in een sectie wilt weergeven:
    • Video's: kies populaire of recente uploads, video's die je leuk vindt en meer om deze te markeren.
    • Afspeellijsten: kies speciale secties van je afspeellijsten om deze toe te voegen.
  5. Selecteer in het dropdownmenu onder Lay-out een indeling met horizontale rijen of verticale lijsten.
  6. Klik op Gereed.

Een sectie bewerken

1. Ga naar het kanaal dat je wilt beheren.
  2. Klik op Kanaal aanpassen.
  3. Plaats de muisaanwijzer op het gedeelte dat je wilt bewerken en klik op Bewerken .
  4. In het bewerkingsvenster kun je de video's en lay-out van de sectie aanpassen.

Secties op je kanaal opnieuw indelen

1. Ga naar het kanaal dat je wilt beheren.
  2. Klik op Kanaal aanpassen.
  3. Plaats de muisaanwijzer op het gedeelte dat je wilt bewerken.
  4. Klik rechtsboven in de sectie op de pijltjes omhoog of omlaag om de sectie naar boven of beneden te verplaatsen.

Soorten secties

Je kunt secties instellen op basis van thema's. Ze kunnen bestaan uit video's, een bestaande afspeellijst (door jou of iemand anders gemaakt), een groep afspeellijsten of een groep kanalen.

Videosecties
  • Populaire uploads
  • Recente uploads
  • Video's die ik leuk vind

Als je de functie Live evenementen hebt ingeschakeld voor je kanaal, kun je lopende, toekomstige of afgeronde live evenementen in een sectie plaatsen.

Afspeellijstsecties
  • Afspeellijsten (alle afspeellijsten die door het kanaal in een sectie zijn gemaakt)
  • Eén afspeellijst
  • Meerdere afspeellijsten
  • Afspeellijsten die ik leuk vind

Secties met een of meerdere afspeellijsten kunnen afspeellijsten bevatten die door jouw kanaal of door andere kanalen zijn gemaakt. Als je een afspeellijst wilt toevoegen die door een ander kanaal is gemaakt, voer je bij het maken of bewerken van een sectie de URL van de betreffende afspeellijst in. De URL van de afspeellijst kun je uit de adresbalk van de browser kopiëren wanneer je de afspeellijst of de bestemmingspagina van de afspeellijst bekijkt.

Bij secties die uit één afspeellijst worden gemaakt, wordt de knop 'Alles afspelen' weergegeven zodat gebruikers alle video's uit de afspeellijst met één klik kunnen weergeven.

De titel en beschrijving van de afspeellijst worden weergegeven in de sectie voor enkele afspeellijstsecties.

Andere soorten secties
  • Recente activiteiten
  • Recente berichten
  • Kanalen (andere kanalen die je op je kanaal wilt promoten)

Als je de functie 'Betaalde abonnementen' hebt ingeschakeld voor je kanaal en je kanaal gebundeld is met een ander betaald kanaal, kun je kanalen die bij dit abonnement zijn inbegrepen en gratis kanalen zonder advertenties in een sectie plaatsen.