De indeling van je YouTube-kanaal aanpassen

Je kunt de lay-out van je YouTube-kanaal aanpassen, zodat kijkers je kanaaltrailer, aanbevolen video, aanbevolen secties en de secties Voor jou en 'Populairste fragmenten in de community' kunnen zien als ze op het tabblad Home van je kanaal komen.

Een kanaaltrailer maken voor mensen die zich niet hebben geabonneerd

Je kanaaltrailer biedt een voorproefje van je kanaal, zodat kijkers meer informatie krijgen en worden aangemoedigd om zich te abonneren. Tijdens het afspelen van je kanaaltrailer worden er standaard nooit advertenties weergegeven, tenzij je video geclaimde content van derden bevat. Kijkers die al op je kanaal geabonneerd zijn, bekijken je aanbevolen video.
  1. Log in bij YouTube Studio.
  2. Selecteer in het linkermenu Aanpassing en dan Indeling.
  3. Klik onder Videospotlight op TOEVOEGEN en selecteer een video voor je kanaaltrailer.
  4. Klik op Publiceren.

Aanbevolen video voor terugkerende abonnees

Markeer een van je eigen video's of een andere YouTube-video die terugkerende abonnees kunnen bekijken als ze naar het tabblad Home van je kanaal gaan.
  1. Log in bij YouTube Studio.
  2. Selecteer in het linkermenu Aanpassing en dan Indeling.
  3. Klik onder Videospotlight op TOEVOEGEN en selecteer een video om aan te bevelen.
  4. Klik op Publiceren.

Aanbevolen secties

Je kunt de indeling van het tabblad Home van je kanaal aanpassen met maximaal 12 aangepaste secties. Je kanaal heeft standaard 4 vooraf ingestelde secties voor openbare content: Shorts, Uploads, Gemaakte playlists en Abonnementen.

Een sectie maken

1. Log in bij YouTube Studio.
  2. Selecteer in het linkermenu Aanpassing en dan Indeling.
  3. Klik onderaan op SECTIE TOEVOEGEN.
  4. Scroll om je content te selecteren.
    1. Video's: kies video's, Shorts en livestreams die je wilt uitlichten.
    2. Playlists: kies één playlist, je gemaakte playlists of meerdere playlists die je wilt uitlichten.
    3. Lidmaatschappen: voor kanalen waarvoor lidmaatschappen zijn aangezet, kun je er onder andere voor kiezen om exclusieve video's voor leden uit te lichten.
    4. Kanalen: kies abonnementen en aanbevolen kanalen die je wilt uitlichten.
  5. Klik op Publiceren.

Een sectie bewerken

1. Log in bij YouTube Studio.
  2. Selecteer in het linkermenu Aanpassing en dan Indeling.
  3. Plaats de muisaanwijzer op de sectie die je wilt bewerken en klik op Opties '' en dan Content van sectie bewerken .
  4. Pas de content van de sectie aan in het bewerkingsvenster.
  5. Klik op Publiceren.

Secties op je kanaal opnieuw indelen

1. Log in bij YouTube Studio.
  2. Selecteer in het linkermenu Aanpassing en dan Indeling.
  3. Klik op de verticale balk bij de sectie die je wilt verplaatsen en verander de volgorde met slepen en neerzetten.
  4. Klik op Publiceren.

De sectie Voor jou

De sectie Voor jou biedt je publiek een gepersonaliseerde gebruikservaring op het tabblad Home van je kanaal. Een kijker vindt hier een mix van gepersonaliseerde content op basis van wat die individuele kijker heeft bekeken. Je kunt kiezen welke typen content je wilt tonen en selecteren dat je alleen content wilt tonen die in de afgelopen 12 maanden is gepost.
Opmerking: De sectie Voor jou is misschien niet beschikbaar voor alle kanalen.

De sectie Voor jou bewerken

1. Log in bij YouTube Studio.
  2. Selecteer in het linkermenu Aanpassing en dan Indeling.
  3. Scroll omlaag naar Aanbevelingen voor je kijkers en klik op Meer instellingen
  4. Selecteer de contenttypen die je wilt tonen en of je alleen content wilt tonen die in de afgelopen 12 maanden is gepost.
  5. Klik op Gereed
  6. Klik op Publiceren

De sectie Voor jou aan- of uitzetten

1. Log in bij YouTube Studio
    • Of open de YouTube Studio-app .
  2. Selecteer in YouTube Studio in het linkermenu Aanpassen en dan Indeling.
    • Of tik rechtsboven in de YouTube Studio-app  op je profielfoto  en dan Kanaal bewerken Instelling bewerken, potloodje.
  3. Zet de sectie Voor jou aan of uit onder Aanbevelingen voor je kijkers.
  4. Klik op Publiceren.

Sectie Populairste fragmenten in de community

Je kunt de populairste fragmenten van je video's weergeven op het tabblad Home van je kanaal. Deze fragmenten kunnen door jou of je kijkers zijn gemaakt. Nadat je fragmenten hebt toegevoegd aan je tabblad Home, zijn ze voor iedereen zichtbaar en worden ze gesorteerd op populariteit en hoe recent ze zijn geüpload. Meer informatie over hoe je de sectie Populairste communityfragmenten beheert