Åldersgräns

Köpa filmer och tv-program

Du måste vara 18 år eller äldre för att köpa innehåll från YouTube.

Läs om hur du hanterar kontoverifiering för köp på YouTube.

Titta på filmer och tv-program

Vissa videor har en åldersklassificering på videosidan. När en video i YouTubes film- och tv-programkategori har fått en klassificering visas den under spelaren bredvid Partnerklassificering.

Olika länder har olika klassificeringssystem för film och tv-program och de anges av våra partner.

Om du befinner dig inom Europeiska unionen (EU), Europeiska ekonomiska samarbetsområdet (EES), Schweiz eller Förenade kungariket

Enligt direktivet om audiovisuella medietjänster (AV-direktivet) kan du bli ombedd att verifiera ditt födelsedatum för att få åtkomst till åldersbegränsade videor. AV-direktivet täcker alla audiovisuella medier, inklusive plattformar för videodelning.

Följ anvisningarna för att skicka in en bild på giltig legitimation eller kreditkort. Läs mer om hur åldersverifiering fungerar.

Om du befinner dig i Australien

Du kan bli ombedd att verifiera ditt födelsedatum för att få åtkomst till åldersbegränsade videor. Detta extra steg är i linje med Australian Online Safety (Restricted Access Systems) Declaration. Enligt deklarationen måste plattformar vidta rimliga åtgärder för att bekräfta att användarna är vuxna för att ge dem åtkomst till innehåll som kan vara olämpligt för tittare under 18 år.

Följ anvisningarna för att skicka in en bild på ett giltigt körkort, id-kort eller pass. Läs mer om hur åldersverifiering fungerar.