Aldersgrenser

Kjøp av filmer og TV-programmer

Du må være fylt 18 år for å kjøpe innhold fra YouTube.

Finn ut mer om hvordan du administrerer kontobekreftelse for kjøp på YouTube.

Se filmer og TV-programmer

Enkelte videoer inneholder en vurdering av hvilken aldersgruppe de er egnet for, på videosiden. Når en video i kategorien for filmer og TV-programmer på YouTube har fått en aldersgrense, vises aldersgrensen ved siden av Partnervurdering under videospilleren.

Hvilke aldersgrenser som gjelder for filmer og TV-programmer, varierer fra land til land og fastsettes av partnerne våre.

Hvis du befinner deg i et EU- eller EØS-land, Sveits eller Storbritannia

I tråd med direktivet for audiovisuelle medietjenester (AVMSD) kan du bli bedt om å bekrefte fødselsdatoen din før du får tilgang til aldersbegrensede videoer. AVMSD gjelder for alle audiovisuelle medier, også plattformer for videodeling.

Følg veiledningen på skjermen for å sende inn et bilde av gyldig legitimasjon eller et kredittkort. Finn ut mer om hvordan vi bruker aldersbekreftelse.

Hvis du er i Australia

Du kan bli bedt om å bekrefte fødselsdatoen din før du får tilgang til aldersbegrensede videoer. Dette trinnet er basert på den australske erklæringen Australian Online Safety (Restricted Access Systems) Declaration. I henhold til erklæringen må plattformer ta rimelige forholdsregler for å bekrefte at brukerne er myndige før de får tilgang til innhold som kan være uegnet for seere under 18 år.

Følg veiledningen på skjermen for å sende inn bilde av et gyldig førerkort, aldersbevis eller pass. Finn ut mer om hvordan vi bruker aldersbekreftelse.