Leeftijdsclassificatie

Films en tv-programma's kopen

Je moet achttien jaar of ouder zijn om content te kopen op YouTube.

Lees hoe we accountverificatie voor aankopen beheren op YouTube.

Films en tv-programma's bekijken

Bij sommige video's staat een leeftijdsclassificatie op de videopagina. Als een video in de YouTube-categorie 'Films en tv-programma's' een classificatie heeft gekregen, zie je die onder de speler naast Partnerbeoordeling.

De geldige classificaties voor films en tv-programma's verschillen per land en worden door onze partners aangeleverd.

Als je je bevindt in de Europese Unie (EU), de Europese Economische Ruimte (EER), Zwitserland of het Verenigd Koninkrijk

In overeenstemming met de Richtlijn voor audiovisuele mediadiensten (AVMSD) kun je worden gevraagd je geboortedatum te verifiëren om video's met een leeftijdsbeperking te bekijken. De AVMSD is gericht op alle audiovisuele media, inclusief content op platforms voor het delen van video's.

Volg de instructies en upload een afbeelding van een geldig identiteitsbewijs of een geldige creditcard. Meer informatie over leeftijdsverificatie

Als je je bevindt in Australië

Je kunt worden gevraagd je geboortedatum te verifiëren om video's met een leeftijdsbeperking te bekijken. Deze extra stap is in overeenstemming met de Australian Online Safety (Restricted Access Systems) Declaration. Volgens deze verklaring moeten platforms redelijke stappen ondernemen om de leeftijd van gebruikers te controleren en mogelijk ongepaste content af te schermen van gebruikers onder de 18 jaar.

Volg de instructies en upload een afbeelding van een geldig rijbewijs, bewijs van leeftijd of een paspoort. Meer informatie over leeftijdsverificatie