Ouderdomtoepaslikheid

Koop van flieks en TV-programme

You must be 18 years or older to purchase content from YouTube.

Read how to manage account verification for purchases on YouTube.

Kyk van flieks en TV-programme

Sommige video’s sluit ’n gradering van hul ouderdomtoepaslikheid op die videobladsy in. Wanneer ’n gradering aan ’n video in die YouTube-flieks en TV-programme-kategorie uitgereik is, word die gradering onder die speler langs Vennootgradering gewys.

Die geldige graderings vir flieks en televisieprogramme verskil tussen lande, en word deur ons vennote verskaf.

As jy in die Europese Unie (EU), Europese Ekonomiese Gebied (EEG), Switserland of die Verenigde Koninkryk is

Jy kan ingevolge die Riglyn oor Oudiovisuele Mediadienste (AVMSD) gevra word om jou geboortedatum te verifieer om video’s met ouderdomsbeperking te kyk. AVMSD dek alle oudiovisuele media, insluitend videodeelplatforms.

Volg die aanwysings om 'n beeld van 'n geldige ID of kredietkaart in te dien. Kom meer te wete oor hoe ouderdomverifikasie werk.

As jy in Australië is

Jy kan gevra word om jou geboortedatum te verifieer om toegang tot video’s met ouderdomsbeperking te kry. Hierdie bygevoegde stap word gerig deur die Australiese Verklaring oor Aanlyn Veiligheid (Stelsels met Beperkte Toegang). Die verklaring vereis dat platforms redelike stappe moet doen om te bevestig dat gebruikers volwassenes is om toegang te verkry tot inhoud wat potensieel onvanpas is vir kykers onder 18.

Volg die aanwysings om 'n beeld van 'n geldige bestuurslisensie, bewys van ouderdomkaart of paspoort in te dien. Kom meer te wete oor hoe ouderdomverifikasie werk.