Je items zoeken en bewerken

Deze functies zijn alleen beschikbaar voor partners die YouTube Studio Content Manager gebruiken. Neem contact op met je YouTube-partnermanager om toegang te krijgen.

Op de pagina Items  in Studio Content Manager vind je informatie over items, kun je iteminformatie exporteren als spreadsheet en kun je items afzonderlijk of in bulk bewerken.

Items zoeken

Zoeken en filteren om items te vinden

Zoeken naar items

Gebruik in Studio Content Manager de zoekbalk bovenaan de pagina om items te zoeken op zoekwoord of item-ID.

Filteren om items te vinden

1. Log in bij Studio Content Manager.
  2. Selecteer Items  in het linkermenu.
  3. Klik op de filterbalk  en kies filters. Selecteer zo nodig meerdere filters om de zoekopdracht te verfijnen.
  4. Klik op TOEPASSEN.

De pagina Items  wordt automatisch zo gefilterd dat jouw items worden weergegeven. Klik bovenaan de pagina op het dropdownmenu Weergeven om items te bekijken die niet van jou zijn (Niet mijn items) of Alle items. Je moet ten minste 1 ander filter gebruiken als je items wilt bekijken die niet van jou zijn.

Itemgegevens exporteren

Je kunt een lijst met items exporteren als csv-spreadsheet of als Google-spreadsheet. Je kunt maximaal 2 miljoen items tegelijk exporteren. In het itemrapport kun je de informatie over al je items bekijken.

Zo exporteer je een lijst van items:

1. Log in bij Studio Content Manager.
  2. Klik in het linkermenu op Items .
  3. Vink het vakje aan naast de items die je wilt exporteren.
    • Klik op de filterbalk  om een filter toe te passen.
    • Vink bovenaan het vakje Alles selecteren aan om alle items op 1 pagina te selecteren.
    • Als je alle items op alle pagina's wilt selecteren, vink je bovenaan het vakje Alles selecteren aan en klik je op Alle overeenkomende items selecteren.
      • Opmerking: Je kunt maximaal 2 miljoen items tegelijk exporteren. In het itemrapport vind je informatie over al je items.
  4. Klik op Exporteren en dan Door komma's gescheiden waarden (.csv) of Google Spreadsheets (nieuw tabblad).
    • Het bestand wordt verwerkt. Ondertussen kun je deze pagina verlaten of andere bulkacties uitvoeren.
  5. Als het bestand klaar is, doe je het volgende:
    • Voor csv-bestanden: klik op DOWNLOADEN in de banner bovenaan.
    • Voor Google Spreadsheets: klik op SPREADSHEETS IN EEN NIEUW VENSTER OPENEN in de banner bovenaan.

Het bestand bevat informatie over alle items die je hebt geselecteerd.

Tip: Door itemlabels te gebruiken, kun je je items ordenen, zodat je ze makkelijker kunt vinden en bewerken.

Items bewerken

Eén item bewerken

Zo bewerk je 1 afzonderlijk item:

1. Log in bij Studio Content Manager.
  2. Klik in het linkermenu op Items .
  3. Klik op de titel van een item om de detailpagina van het item te openen.
  4. Breng je wijzigingen aan.
  5. Klik op OPSLAAN.
Meerdere items bewerken

Je kunt per bulkactie maximaal 2500 items updaten. Deze limiet geldt niet voor het bewerken van itemlabels. Zo bewerk je meerdere items tegelijk:

1. Log in bij Studio Content Manager.
  2. Klik in het linkermenu op Items .
  3. Vink het vakje aan naast elk item dat je wilt updaten.
    • Vink het vakje bovenaan aan om alle items op 1 pagina te selecteren.
    • Als je alle items op alle pagina's wilt selecteren, vink je het selectievakje bovenaan aan en klik je op Alle overeenkomende items selecteren.
  4. Klik op Bewerken  en kies het type bewerking dat je wilt uitvoeren.
  5. Breng je wijzigingen aan.
    • Als je andere typen bewerkingen wilt toevoegen, klik je op Bewerking toevoegen .
  6. Klik op ITEMS UPDATEN als je klaar bent.
    • Als je een andere bewerking uitvoert dan het toevoegen van itemlabels, moet je het aantal items bevestigen in een pop-upvenster.

Opmerking: Als je het overeenkomstbeleid van meerdere items tegelijk wijzigt, moet je bevestigen welke claims moeten worden geüpdatet:

• Alleen claims updaten die op basis van het oorspronkelijke overeenkomstbeleid zijn ingediend: claims met een beleid dat later handmatig is bewerkt, worden niet geüpdatet.
  • Alle claims updaten die op basis van de geselecteerde items zijn ingediend: claims van alle geselecteerde items worden geüpdatet.

Uitleg van de detailpagina van een item

Op de detailpagina van een item vind je meer informatie over het item en kun je wijzigingen aanbrengen in het item. De volgende pagina's zijn beschikbaar in het linkermenu:

• Metadata : Info over een item, zoals de titel, de ID, het type, de artiest, de persoon die het heeft aangeleverd en de datum waarop het is toegevoegd. Afhankelijk van je eigendom heb je mogelijk geen toestemming om bepaalde metadata te bewerken. Bekijk meer informatie over metadata van items.
  • Problemen : Lijst met aan het item gerelateerde problemen waarop actie moet worden ondernomen, zoals conflicten over eigendom.
  • Eigendom en beleid : Eigendomsgegevens van items en het overeenkomstbeleid voor geclaimde video's. Gebruik deze pagina om eigenaren van items te zoeken en contact met ze op te nemen door te klikken op het e-mailicoon .
  • Referenties : De actieve referenties die Content ID gebruikt om video's te claimen.
  • Analytics : Itemprestaties en opbrengstgegevens. Meer informatie over Analytics
  • Geclaimde video's : Lijst met video's die zijn geclaimd door het item. Meer informatie over geclaimde video's
  • Alleen muziekitems: Muziekitems hebben andere pagina's om relaties in te sluiten, zoals Deelacties  en Ingesloten in .