Åtgärda referensöverlappningar

De här funktionerna är endast tillgängliga för partner som använder Innehållshanteraren i YouTube Studio.

Referensöverlappningar uppstår när två referensfiler har segment som gör anspråk på samma ljud, bild eller audiovisuellt innehåll.

Partnern som laddade upp den senaste referensfilen får en referensöverlappning som kräver åtgärder på sidan Problem i Innehållshanteraren i Studio.

Om Content ID ska kunna göra korrekta anspråk på innehåll utifrån en referens med ett överlappningsproblem måste referensleverantören välja att göra något av följande:

• Utesluta det överlappande segmentet från referensen.
  • Hävda ägarskap för segmentet om de har exklusiva rättigheter till innehållet.

Anmärkningar:

• Du har 30 dagar på dig att granska och vidta åtgärder för referensöverlappningar med statusen Åtgärd krävs.
  • Det är bara referensleverantören som kan vidta åtgärder för referensöverlappningar.
    • Om leverantören inte längre är ägare av tillgången kan en annan ägare vidta åtgärder.
    • Om en tillgång har två eller fler ägare kan du behöva kontakta en annan ägare för att åtgärda överlappningen.

Vidta åtgärder för ett överlappande segment

1. Logga in i Innehållshanteraren i Studio.
  2. Välj Problem  i menyn till vänster.
  3. Klicka på filterfältet  och välj Problemtyp följt av Referensöverlappning följt av ANVÄND.
    • Obs! Du kan även öppna den här sidan direkt från översikten  genom att klicka på Referensöverlappningar i kolumnen Problem.
  4. Klicka på en referensöverlappning med statusen Åtgärd krävs. En informationssida öppnas med mer information om det överlappande segmentet, inklusive äganderättsinformation.
  5. Klicka på SPELA UPP MATCHNINGEN för att spela upp och jämföra de överlappande segmenten.
  6. Välj vilken åtgärd du vill vidta:
    • NEJ, UTESLUT ÖVERLAPPNINGAR: Utesluter det överlappande segmentet från referensen. På så sätt kan den andra parten hävda äganderätten till segmentet.
    • JA, HÄVDA ÄGANDERÄTT: Bekräftar att du har exklusiva rättigheter till det överlappande segmentet. Det uppmanar den andra parten att åtgärda referensöverlappningen.
      • Obs! Om du väljer det här alternativet får den andra referensens ägare en avisering på sidan Problem. Ägaren kan också utesluta det överlappande segmentet eller svara genom att hävda exklusiva rättigheter till segmentet.
Om du vill kontakta den andra ägaren klickar du på e-postikonen bredvid den andra partens tillgång. Om en annan ägare svarar på en referensöverlappning genom att hävda äganderätt kan du inte längre hävda exklusiva rättigheter.

Vidta åtgärder för flera överlappande segment

1. Öppna sidan Problem  och klicka på kryssrutorna bredvid referensöverlappningarna du vill vidta samma åtgärd för.
  2. Välj en åtgärd i bannern högst upp:
    • HÄVDA REFERENSÖVERLAPPNING: Bekräftar att du har exklusiva rättigheter till referensöverlappningen du valde. Då uppmanas de andra parterna att åtgärda referensöverlappningarna.
    • UTESLUT REFERENSÖVERLAPPNING: Utesluter referensöverlappningen från deras referensfiler. Därmed kan de andra parterna hävda äganderätt till segmenten.
Tills referensöverlappningen är löst finns anspråk baserade på det överlappande segmentet kvar hos partnern som levererade innehållet först. När referensöverlappningen har lösts tillämpas anspråk på den referens som har den slutliga hävdade äganderätten.

Hantera referensöverlappningar

Om du vill hantera referensöverlappningar på sidan Problem  kan du göra något av följande:

• Klicka på kolumnrubrikerna för att sortera efter giltighetstid, titel, datum när den skapades, visningar, antal videor med anspråk eller överlappande varaktighet.
  • Klicka på filterfältet  och välja Skapat den, Annan part eller andra relevanta filter för att finjustera listan.
  • Klicka på Status om du vill visa referensöverlappningar i olika faser:
    • Åtgärd krävs: Referensöverlappningar som kräver din granskning. Du kan välja att hävda äganderätt eller utesluta de överlappande segmenten.
    • Väntar på: Referensöverlappningar som du har hävdat äganderätt till och som nu väntar på att ägaren till den andra referensen ska vidta åtgärder.
    • Lösta: Referensöverlappningar som har lösts. Kolumnen Statusinformation visar om ett överlappande segment har någon av följande statusar:
      • Uteslutet: Segmentet uteslöts från din referens och överlappningen löstes till förmån för den andra parten.
      • Uteslutet (har upphört att gälla): Segmentet uteslöts från din referens och överlappningen löstes till förmån för den andra parten. Överlappningen löstes när den upphörde att gälla.
      • Ägs (manuellt): Segmentet ägs av dig och överlappningen löstes till förmån för dig. Överlappningen löstes manuellt genom en åtgärd som vidtogs av dig eller den andra parten.
      • Ägs (har upphört att gälla): Segmentet ägs av dig och överlappningen löstes till förmån för dig. Överlappningen löstes när den upphörde att gälla.