Stel verwysingoorvleuelings reg

Hierdie kenmerke is slegs beskikbaar vir vennote wat YouTube Studio Inhoudbestuurder gebruik. Kontak jou YouTube Vennootbestuurder om toegang te kry.

Verwysingoorvleuelings vind plaas wanneer twee verwysingslêers segmente het wat eise op dieselfde oudio-, visuele- of oudiovisuele-inhoud maak.

Die vennoot wat die nuutste verwysingslêer opgelaai het, sal ’n verwysingoorvleueling hê, wat optrede op hul Kwessies-bladsy in Studio Inhoudbestuurder vereis.

Vir Content ID om inhoud korrek op grond van ’n verwysing met ’n oorvleuelingkwessie op te eis, moet die verwysingsverskaffer kies om een van die volgende te doen:

• Sluit die oorvleuelende segment by hul verwysing uit
  • Voer hul eienaarskap van die segment aan as hulle eksklusiewe regte op die inhoud besit

Notas

• Jy het 30 dae om verwysingoorvleuelings met die Optrede vereis-status te hersien en hanteer.
  • Net die verwysingsverskaffer kan verwysingoorvleuelings hanteer.
    • As die verskaffer nie meer die eienaar van die bate is nie, kan ’n ander eienaar dit hanteer.
    • As ’n bate twee of meer eienaars het, sal jy dalk saam met ’n ander eienaar moet werk om die oorvleueling af te handel.

Hanteer ’n oorvleuelende segment

1. Meld aan by Studio Inhoudbestuurder.
  2. Kies Kwessies  op die linkerkieslys.
  3. Klik die filtreerbalk  en kies Kwessietipe en dan Verwysingoorvleueling en dan PAS TOE.
    • Let wel: Jy kan ook direk van die Kontroleskerm  af by hierdie bladsy uitkom, deur Verwysingoorvleuelings in dieKwessies-kolom te klik.
  4. Klik ’n verwysingoorvleueling met ’n Optrede vereis-status. ’n Besonderhedebladsy met meer besonderhede oor die oorvleuelende segment, insluitend eienaarskapinligting, sal oopmaak.
  5. Klik SPEEL PASSING om die oorvleuelende segmente te speel en vergelyk.
  6. Kies wat jy wil doen:
    • NEE, SLUIT OORVLEUELINGS UIT: Sluit die oorvleuelende segment by die verwysing uit. Dit laat die ander party toe om eienaarskap van die segment aan te voer.
    • JA, VOER EIENAARSKAP AAN: Bevestig dat jy eklusiewe regte op die oorvleuelende segment het. Dit spoor die ander party aan om die verwysingoorvleueling reg te stel.
      • Let wel: As jy hierdie opsie kies, sal die eienaar van die ander verwysing ’n kennisgewing op hul Kwessies-bladsy kry. Die eienaar kan ook die oorvleuelende segment uitsluit of ’n verweeraanvoering doen vir eksklusiewe regte op die segment.
Klik die e-pos-ikoon langs die ander party se bate om met die ander eienaar in aanraking te kom. In die geval van ’n verweeraanvoering vir ’n verwysingoorvleueling, kan jy nie meer eksklusiewe regte aanvoer nie.

Hanteer veelvuldige oorvleuelende segmente

1. Klik op die Kwessies -bladsy die merkblokkies langs die verwysingoorvleuelings wat jy dieselfde wil hanteer.
  2. Kies op die boonste banier wat jy gaan doen:
    • VOER VERWYSINGOORVLEUELING UIT: Bevestig dat jy eksklusiewe regte het op die verwysingoorvleuelings wat jy gekies het. Dit spoor die ander partye aan om die verwysingoorvleuelings reg te stel.
    • SLUIT DIE VERWYSINGOORVLEUELING UIT: Sluit die verwysingoorvleuelings by hul verwysingslêers uit. Dit laat die ander partye toe om eienaarskap van die segmente aan te voer.
Enige eise op grond van die oorvleuelende segment sal by die vennoot bly wat die inhoud eerste gelewer het, totdat die verwysingoorvleueling afgehandel word. Sodra die verwysingoorvleueling afgehandel is, word eise toegepas op die oorvleueling wat die finale, aangevoerde eienaarskap het.

Bestuur verwysingoorvleuelings

Om jou verwysingoorvleuelings van jou Kwessies -bladsy af te bestuur, kan jy:

• Kolomopskrifte klik om volgens vervaldatum, titel, skeppingsdatum, kyke, aantal opgeëisde video’s of oorvleuelingsduur te sorteer.
  • Die filtreerbalk klik  en Bateskeppingsdatum, Ander party of ander relevante filters kies om jou lys te verfyn.
  • Status klik om verwysingoorvleuelings in verskillende fases te sien:
    • Optrede vereis: Verwysingoorvleuelings wat jou hersiening vereis. Jy kan kies om jou eienaarskap aan te voer of om die oorvleuelende segmente uit te sluit.
    • Wag tans vir: Verwysingoorvleuelings waarop jy eienaarskap aangevoer het en waarvoor jy nou vir die eienaar van die ander verwysing wag om op te tree.
    • Afgehandel: Verwysingoorvleuelings wat afgehandel is. Die Statusbesonderhede-kolom wys of ’n oorvleuelende segment:
      • Uitgesluit is: Die segment is by jou verwysing uitgesluit en die oorvleueling is ten gunste van die ander party afgehandel.
      • Uitgesluit is (Verval het): Die segment is by jou verwysing uitgesluit en die oorvleueling is ten gunste van die ander party afgehandel. Die oorvleueling is afgehandel toe dit verval het.
      • Besit word (handmatig): Die segment word deur jou besit en die oorvleueling is in jou guns afgehandel. Die oorvleueling is handmatig deur jou of die ander party afgehandel.
      • Besit word (het verval): Die segment word deur jou besit en die oorvleueling is in jou guns afgehandel. Die oorvleueling is afgehandel toe dit verval het.