YouTube kijken op je smart-tv (nieuwere modellen)

Als je YouTube gebruikt op een smart-tv uit 2013 of later, heb je waarschijnlijk de app youtube.com/tv

Inloggen om YouTube-functies te gebruiken

Open de YouTube-app op je tv, ga naar het linkse navigatiemenu en selecteer Inloggen.

Je kunt op verschillende manieren inloggen.

Opmerking: Inloggen op je tv en telefoon kan alleen met bepaalde apparaten.

Inloggen met je mobiele apparaat:

1. Zorg dat je mobiele apparaat en je tv met hetzelfde wifi-netwerk zijn verbonden.
  2. Selecteer Inloggen met je mobiele apparaat.
  3. Open de YouTube-app op je telefoon.
  4. Volg de instructies om in te loggen op je tv.

Rechtstreeks inloggen op je tv:

1. Selecteer Inloggen op je tv.
  2. Gebruik het toetsenbord en vul het e-mailadres/telefoonnummer voor je account in.
  3. Klik op Volgende.
  4. Check je account.

Inloggen met een webbrowser:

1. Selecteer Inloggen met een webbrowser.
  2. Open een browser op een telefoon, tablet of computer en ga naar youtube.com/activate.
  3. Vul de code in die je op je tv ziet.
  4. Log in met je account.
Video's afspelen en bedienen

Nadat je een video hebt geselecteerd om af te spelen, wordt er een balk met afspeelbediening geopend. Je ziet deze opties:

• Home  brengt je terug naar de homepage.
  • Afspelen Play speelt de video af of hervat deze.
  • Vooruitspoelen  spoelt de video tien seconden vooruit.
  • Terugspoelen  spoelt de video tien seconden terug.
  • Ondertiteling Captions toont de ondertiteling als deze beschikbaar is voor de video.

Als je een video afspeelt, kun je Meer acties selecteren om extra opties te zien. Via het gedeelte Meer acties kom je bij de volgende opties:

• Je abonneren op het kanaal
  • De video beoordelen
  • De video melden vanwege schending van de Communityrichtlijnen

Autoplay uitschakelen

YouTube op tv heeft een autoplayfunctie. Hiermee wordt automatisch een aanbevolen video afgespeeld na de video die je bekijkt.

Als je autoplay wilt uitschakelen, ga je naar het menu en kies je Instellingen en dan Autoplay en vink je het selectievakje uit.

Nadat je deze functie hebt uitgeschakeld, zie je nog steeds aanbevolen video's maar worden ze niet automatisch afgespeeld.

Video's zoeken en ontdekken

Selecteer Zoeken om YouTube-video's te vinden. Gebruik de navigatietoetsen om te scrollen door je abonnementen, aanbevolen video's, playlists en meer.

Je kunt ook video's naar je tv sturen als je op een ander apparaat naar video's wilt zoeken.

Je mobiele apparaat als afstandsbediening gebruiken Betaalde content bekijken

Meer informatie over betaalde video's op Smart TV's.

Opmerking: Als je YouTube TV-lid bent en YouTube TV op je televisie wilt bekijken, ga je naar het Helpcentrum van YouTube TV voor meer informatie.