Eigendomsconflicten voor items oplossen

Deze functies zijn alleen beschikbaar voor partners die YouTube Studio Content Manager gebruiken.

Eigendomsconflicten voor items ontstaan wanneer meerdere contenteigenaren samen meer dan 100% eigendom van een item claimen in een bepaald gebied.

Eigendomsconflicten bekijken

1. Log in bij Studio Content Manager.
  2. Selecteer Problemen in het linkermenu.
  3. Klik op de filterbalk  en selecteer Probleemtype en dan Eigendomsconflict en dan TOEPASSEN.
    • Je kunt hier ook rechtstreeks vanaf het Dashboard naartoe door te klikken op de link Eigendomsconflicten.
    • Klik op een van de kolomnamen om de lijst te sorteren. Je kunt sorteren op: vervaldatum, itemtitel, aanmaakdatum van items, getroffen weergaven per dag, totaal aantal weergaven, aantal getroffen geclaimde video's of de duur.
    • Klik nogmaals op de filterbalk  als je nog meer filters wilt toevoegen om je zoekopdracht te verfijnen.
Opmerkingen:
  • Actieve claims om inkomsten te genereren op basis van het referentiemateriaal van het item, worden doorgaans uitgesteld tot het conflict is opgelost.
  • Als verschillende contenteigenaren een verschillend overeenkomstbeleid (monitoren, inkomsten genereren, blokkeren) voor claims op hetzelfde item hebben ingesteld, wordt het meest beperkende beleid toegepast.

Wat je kunt doen bij eigendomsconflicten

Op de pagina Problemen vind je meer informatie over andere contenteigenaren die in dezelfde gebieden als jij het eigendom van een item claimen. Je kunt je eigendom verwijderen, verzoeken dat het eigendom wordt overgedragen of een bericht sturen naar de contenteigenaren:

1. Klik in de kolom Probleem op de link Eigendomsconflict naast de titel van het item.
    • De pagina Eigendomsconflict wordt geopend. Deze pagina bevat details over de gebieden waarin een conflict bestaat over het eigendom van dat item.
    • Je kunt de lijst filteren  op Gebied of Andere partij.
  2. Klik op het selectievakje naast een of meer gebieden.
  3. Selecteer EIGENDOM AANPASSEN of EIGENDOM VERWIJDEREN:
    • EIGENDOM AANPASSEN: Selecteer deze optie als je geografisch eigendom juist is en je een overdracht van het eigendom van een of meer andere contenteigenaren wilt aanvragen. Meer informatie
    • EIGENDOM VERWIJDEREN: Selecteer deze optie als je het eigendom van een item onjuist of per ongeluk hebt geclaimd. In de geselecteerde gebieden wordt je eigendom van het item ingetrokken. Hoe je het eigendom van meerdere items tegelijk kunt verwijderen, lees je in het volgende gedeelte: Veel eigendomsgegevens tegelijk verwijderen.
  4. Als je een vraag wilt stellen aan een contenteigenaar, klik je op Eigenaar e-mailen  naast de naam van de eigenaar. Er wordt een template met een bericht geopend, gericht aan het e-mailadres van de eigenaar. Je kunt de e-mail bewerken of zo laten. Klik op VERZENDEN als je klaar bent.
Als je de status van je eigendomsconflicten wilt bekijken, ga je naar de pagina Problemen en filter  je op Probleemtypeen danEigendomsconflict. Daarna klik je op Status en kies je Actie vereist, Wachten op of Opgelost.

Veel eigendomsgegevens tegelijk verwijderen

Op de pagina Problemen kun je de eigendomsgegevens voor een groot aantal eigendomsconflicten tegelijk verwijderen:

1. Klik op de filterbalk  en selecteer Probleemtype en dan Eigendomsconflict en dan TOEPASSEN.
  2. Klik op de selectievakjes naast de items waarvan je de eigendomsgegevens wilt verwijderen.
  3. Klik op EIGENDOM VERWIJDEREN.
  4. Selecteer Wereldwijd of Specifieke gebieden:
    • Wereldwijd: selecteer deze optie als het niet klopt dat je wereldwijd eigenaar bent van de items die je in stap 2 hebt geclaimd of als je ze per ongeluk hebt geclaimd.
    • Specifieke gebieden: selecteer deze optie als het niet klopt dat je in deze specifieke gebieden eigenaar bent van de items die je in stap 2 hebt geclaimd of als je ze per ongeluk hebt geclaimd.
      • Als je Specifieke gebieden selecteert, klik je op het tekstvak en voeg je de gebieden toe waarvan je het eigendom wilt verwijderen. Ook kun je een naam van een gebied beginnen te typen en het gebied dan selecteren in het dropdownmenu.
  5. Klik op BEVESTIGEN.

Als je wilt weten hoe je veel bewerkingen tegelijk uitvoert op de items zelf, ga je naar Items bulksgewijs bewerken.