Løs konflikter om eierskap av innholdselementer

Disse funksjonene er bare tilgjengelige for partnere som bruker YouTube Studio-innholdsbehandlingen. Kontakt YouTube-partneradministratoren din for å få tilgang.

Konflikter om eierskap av innholdselementer oppstår når flere innholdseiere til sammen har hevdet over 100 % eierskap over et innholdselement i et bestemt område.

Se eierskapskonflikter

1. Logg på innholdsbehandlingen i Studio.
  2. Velg Problemer på menyen til venstre.
  3. Klikk på filterlinjen ,  og velg Problemtype etterfulgt av Eierskapskonflikt etterfulgt av BRUK.
    • Du kan også gå direkte hit fra Oversikt-siden ved å klikke på Eierskapskonflikter-linken.
    • Klikk på et kolonnenavn for å sortere listen. Du kan sortere etter utløpsdato, tittel på innholdselementet, opprettelsesdato for innholdselementet, antall berørte daglige avspillinger, totalt antall avspillinger, antall berørte videoer med krav mot seg eller varighet.
    • Du kan begrense søket ved å klikke på filterlinjen på nytt og legge til flere filtre.
Merk:
  • Aktive krav knyttet til inntektsgenerering, fremsatt på bakgrunn av referansen for innholdselementet, settes som regel på vent til konflikten er løst.
  • Hvis ulike innholdseiere har angitt ulike samsvarsregler (sporing, inntektsgenerering, blokkering) for kravene som er fremsatt mot samme innholdselement, er det den mest restriktive regelen som tas i bruk.

Slik kan du løse eierskapskonflikter

Problemer-siden finner du mer informasjon om de andre innholdseierne som hevder eierskap i de samme områdene som deg. Du kan fjerne eierskapet ditt, be om overføring av eierskap eller sende melding til innholdseierne:

1. I Problem-kolonnen klikker du på Eierskapskonflikt-linken ved siden av tittelen til et innholdselement.
    • Eierskapskonflikt-siden åpnes. På denne siden finner du informasjon om hvor det finnes eierskapskonflikter for det aktuelle innholdselementet.
    • Du kan filtrere listen etter Område eller Annen part.
  2. Klikk på avmerkingsboksen ved siden av ett eller flere områder.
  3. Velg ENDRE EIERSKAPET eller FJERN EIERSKAP:
    • ENDRE EIERSKAPET: Velg dette alternativet hvis du har forsikret deg om at du har eierskap i ett eller flere områder og vil be om overføring av eierskap fra de andre innholdseierne. Finn ut mer.
    • FJERN EIERSKAP: Velg dette alternativet hvis du feilaktig eller ved et uhell har krevd eierskap for et innholdselement i et bestemt område. Dette opphever eierskapet over innholdselementet i områdene du har valgt. Hvis du vil fjerne eierskapet for flere innholdselementer samtidig, går du til neste del, Fjern all eierskapsinformasjon samtidig.
  4. Hvis du har spørsmål til en innholdseier, kan du klikke på Send e-post til eieren  ved siden av vedkommendes navn. Dette åpner en meldingsmal som er ferdigutfylt med e-postadressen til innholdseieren. Du kan redigere e-posten eller beholde den som den er. Når du er ferdig, klikker du på SEND.
Du kan sjekke status for eierskapskonfliktene dine ved å gå til Problemer-siden og filtrere etter Problemtypeetterfulgt avEierskapskonflikt. Deretter klikker du på Status og velger Handling kreves, Venter, eller Løst.

Fjern all eierskapsinformasjon samtidig

Problemer-siden kan du fjerne eierskapsinformasjonen for flere eierskapskonflikter samtidig:

1. Klikk på filterlinjen , og velg Problemtype etterfulgt av Eierskapskonflikt etterfulgt av BRUK.
  2. Klikk på avmerkingsboksen ved siden av innholdselementene du vil fjerne eierskapsinformasjonen din fra.
  3. Klikk på FJERN EIERSKAP.
  4. Velg Globalt eller Bestemte områder:
    • Globalt: Velg dette alternativet hvis du feilaktig eller ved et uhell har krevd globalt eierskap for innholdselementene du valgte i trinn 2.
    • Bestemte områder: Velg dette alternativet hvis du feilaktig eller ved et uhell har krevd eierskap i bestemte områder for innholdselementene du valgte i trinn 2.
      • Hvis du velger Bestemte områder, klikker du på tekstboksen og angir områdene du vil fjerne eierskap fra. Du kan også begynne å skrive navnet på et område til du kan velge det fra rullegardinmenyen.
  5. Klikk på BEKREFT.

Finn ut hvordan du utfører masseendringer av selve innholdselementene ved å gå til Gjør endringer i flere innholdselementer samtidig.