Hvad er et aktiv?

Funktionerne, der er beskrevet i denne artikel, er kun tilgængelige for partnere, der bruger YouTubes system til Content ID-matchning.

Et aktiv indeholder oplysninger om immaterialret, f.eks. en lydoptagelse eller et afsnit i en tv-serie, som en indholdsejer har stillet til rådighed for YouTube med henblik på administration af rettigheder på vores platform.

Aktiver er ikke YouTube-videoer, men objekter, der indeholder oplysninger om immaterialret, herunder forskellige metadata, oplysninger om ejerskab, krav, politikker og indholdsreferencefiler, der giver aktivet mulighed for at matche og gøre krav på indhold i videoer, der er uploadet af brugere.

Der findes flere forskellige typer aktiver, herunder:

• Web – repræsenterer oprindelige YouTube-videoer eller andre typer videoindhold, der ikke er omfattet af de andre aktivtyper.
  • Lydoptagelse – repræsenterer en lydoptagelse. Et lydoptagelsesaktiv har metadata såsom ISRC, kunstner og album. Den integrerer et eller flere kompositionsandelsaktiver og kan integreres i et musikvideoaktiv.
  • Kompositionsandel – repræsenterer en ejerskabsdeling af en komposition. Et kompositionsandelsaktiv har metadata såsom ISWC og komponister.
  • Musikvideo — et musikvideoaktiv repræsenterer audiovisuelt musikindhold, typisk et klip, der har til formål at promovere musik fra et pladeselskab. Der er ofte indlejret et lydoptagelsesaktiv. Et musikvideoaktiv har metadata såsom video-ISRC, sang og kunstnere
  • Kunstnerisk nummer – repræsenterer videoen til en lydoptagelse, der ikke har en betalt musikvideo.
  • Film – repræsenterer en spillefilm. Film har metadata såsom ISAN/EIDR og instruktører.
  • Afsnit i tv-serie – repræsenterer et afsnit fra en tv-serie. Et afsnit har metadata såsom sæson og afsnitsnummer.

Det er vigtigt at vælge den rigtige type til dine aktiver. Kontakt din kontoadministrator, hvis du ikke er sikker på, hvilken aktivtype der skal bruges.