Rapportér upassende videoer, kanaler og annet innhold på YouTube

Vi er avhengige av at YouTube-brukere rapporterer innhold de mener er upassende. Rapportering av innhold skjer anonymt, så andre brukere får ikke vite hvem som har sendt inn rapporten.

Hva skjer etter at jeg har rapportert innhold?

Innhold fjernes ikke automatisk bare fordi det blir rapportert. Rapportert innhold vurderes i henhold til disse retningslinjene:

I rapportloggen kan du sjekke om en video du har rapportert, er fjernet.

Abonner på YouTube Viewers-kanalen for å få siste nytt, oppdateringer og tips.

Slik rapporterer du innhold

Rapporter videoer

YouTube gjennomgår rapporterte videoer døgnet rundt, hele uken. En video kan rapporteres når som helst etter at den er lastet opp på YouTube. Hvis teamet som gjennomgår videoen, ikke finner noen brudd på retningslinjene, har det ingenting å si om videoen blir rapportert flere ganger. Videoen blir værende på nettstedet.

1. Åpne YouTube-appen .
  2. Gå til videoen du vil rapportere.
  3. Øverst i videoen trykker du på Innstillinger  etterfulgt av Rapportér .
  4. Velg årsaken som passer best for hvorfor du rapporterer videoen.
  5. Trykk på RAPPORTÉR.
Merk: For å sjekke statusen for videoer du rapporterer, kan du gå til rapporteringsloggen på en datamaskin. Finn ut mer om rapporteringsloggen.

Rapporter Shorts-videoer

YouTube gjennomgår rapporterte videoer døgnet rundt, hele uken. En video kan rapporteres når som helst etter at den er lastet opp på YouTube. Hvis teamet som gjennomgår videoen, ikke finner noen brudd på retningslinjene, har det ingenting å si om videoen blir rapportert flere ganger. Videoen blir værende på nettstedet.
Du kan rapportere YouTube Shorts-videoer fra Shorts-spilleren.
  1. Logg på YouTube.
  2. Gå til Shorts-videoen du vil rapportere.
  3. Nederst til høyre trykker du på Mer 더보기 etterfulgt av Rapportér .
  4. Velg årsaken som passer best for hvorfor du rapporterer videoen.
  5. Trykk på Rapportér.

Merk: For å sjekke statusen for videoer du rapporterer, kan du gå til rapportloggen din på en datamaskin. Finn ut mer om rapportloggen.

Rapporter kanaler

Du kan rapportere brukere, upassende bakgrunnsbilder eller upassende brukerbilder.
  1. Åpne YouTube-appen .
  2. Gå til kanalsiden du vil rapportere.
  3. Øverst til høyre trykker du på Mer » etterfulgt av Rapporter brukeren .
  4. Valgfritt: Velg spesifikke videoer som bryter med YouTube-retningslinjene.
  5. Trykk på Neste.
  6. Valgfritt: I vinduet som åpnes, kan det hende du blir bedt om å oppgi mer informasjon. Skriv inn eventuell annen informasjon du vil dele.
  7. Trykk på Send inn.

Merk: Når du rapporterer en kanal, gjennomgår vi ikke videoene på kanalen. Videoer du eventuelt legger til i rapporten, bruker vi til å finne ut mer om kanalen, men vi ser ikke etter brudd i videoene. Kanalfunksjoner vi gjennomgår, inkluderer, men er ikke begrenset til, kanalens profilbilde, brukernavn og beskrivelse. Hvis du mener at bestemte videoer på en kanal er i strid med retningslinjene, bør du heller rapportere de aktuelle videoene.

Rapporter spillelister

Du kan rapportere en spilleliste hvis innholdet, tittelen, beskrivelsen eller etikettene er i strid med retningslinjene for brukere.

1. Åpne YouTube-appen .
  2. Gå til spillelisten du vil rapportere.
  3. Øverst til høyre trykker du på Mer » etterfulgt av Rapporter spillelisten etterfulgt av RAPPORTÉR.

Rapporter miniatyrbilder

Du kan rapportere videominiatyrbilder som er i strid med retningslinjene for brukere.

1. Åpne YouTube-appen .
  2. Gå til videoen du vil rapportere – enten på startsiden, under foreslåtte videoer eller i søkeresultater. Du kan ikke rapportere et miniatyrbilde fra videosiden.
  3. Under miniatyrbildet trykker du på Mer » etterfulgt av Rapportér .
  4. Velg årsaken som passer best for hvorfor du rapporterer miniatyrbildet.
  5. Trykk på RAPPORTÉR.

Rapporter kommentarer

Du kan rapportere kommentarer som er i strid med retningslinjene for brukere.

1. Åpne YouTube-appen .
  2. Gå til kommentaren du vil rapportere.
  3. Trykk på Mer  » etterfulgt av Rapportér .
  4. Velg årsaken til at du rapporterer innholdet.
  5. Trykk på RAPPORTÉR.
  6. Valgfritt: Etter at du har rapportert en kommentar, kan du som skaper hindre at kommentarene til den aktuelle personen vises på kanalen din. Merk av i boksen ved siden av Skjul brukeren på kanalen min etterfulgt av klikk på OK.

Kommentaren min er feilaktig merket som nettsøppel

Hvis du mener at kommentaren din er feilaktig merket som nettsøppel, kan du kontakte opplasteren og be om å få kommentaren gjenopprettet.

Rapporter meldinger i direktechatten

YouTube-brukere kan rapportere upassende meldinger som legges ut under direktesendinger.

1. Åpne YouTube-appen .
  2. Gå til direktesendingen der meldingen du vil rapportere, er.
  3. Trykk på meldingen etterfulgt av Rapportér.
  4. Velg årsaken som passer best for hvorfor du rapporterer meldingen.
  5. Trykk på RAPPORTÉR.
Rapporter annonser

Hvis du finner en annonse som er upassende eller i strid med retningslinjene for Google Ads, kan du rapportere den. Fyll ut og send inn dette skjemaet.

Slik rapporterer du annonser i videoer:

1. Klikk på Informasjon i annonsen.
  2. Velg Rapporter annonsen.
  3. Fyll ut og send inn skjemaet. Teamet vårt gjennomgår rapporten din og iverksetter eventuelle nødvendige tiltak.

Merk: Du kan bare rapportere annonser på YouTube for mobil eller på en datamaskin.

Rapporter innhold på YouTube via TV-en

Du kan rapportere videoer direkte fra YouTube TV-appen.

1. Åpne YouTube-appen .
  2. Gå til videoen du vil rapportere.
  3. Gå til Innstillinger etterfulgt av Rapportér.
  4. Velg årsaken til at du rapporterer videoen.
  5. Når du har valgt årsak, ser du en bekreftelsesmelding.

Andre rapporteringsalternativer

Hvis det ikke finnes noe presist alternativ for det aktuelle problemet i rapporteringsprosessen, har vi andre rapporteringsmekanismer du kan bruke.

Personvernrapportering

Hvis du vil sende inn en personvernklage, må du starte prosessen for personvernklager. Personvernet ditt ivaretas alltid i prosessen.
Rapportering av juridiske anliggender
Slik rapporterer du juridiske problemer på vegne av deg selv eller en klient:
  1. Gå til innholdet eller kanalen du vil rapportere.
  2. Under innholdet eller kanalen klikker du på Mer etterfulgt av Rapportér .
  3. I listen som vises, klikker du på Juridisk problem.
  4. Velg det aktuelle problemet. Hvis problemet ikke er oppført, kan du klikke på Andre juridiske problemer.
  5. Nederst klikker du på NESTE.
  6. Fyll ut og send inn skjemaet.
For at vi skal kunne behandle kravet ditt raskt, bør du sende det inn via nettskjemaet – ikke per faks eller post.
Merk at misbruk av de juridiske skjemaene våre kan føre til oppsigelse av Google-kontoen din.