Feilmeldinger under direktesending

Kontrollpanelet og kontrollrommet for direktesendinger ser etter feil i strømmen du sender til YouTube. Disse vises ved siden av statusindikatoren øverst i kontrollrommet for direktesendinger.

Tidsstempelet ved siden av feilene angir når feilene ble oppdaget. Hvis feilen ikke rettes opp, vises den igjen og igjen. Feil i rødt er kritiske og kan hindre sendingen din i å starte eller forårsake problemer for seerne. Feil i gult er potensielt problematiske og kan føre til forringet kvalitet på sendingen din.

Nedenfor finner du den fullstendige listen over feil:

Du har nådd grensen for daglig antall direktesendinger

Som et tiltak for å gjøre YouTube tryggere for alle har vi satt en grense for hvor mange direktesendinger en kanal kan ha i løpet av 24 timer. Du finner mer informasjon om hvordan du kan øke den daglige grensen din i denne artikkelen.

Feil strømmeformat

Enkoderen din er satt til noe annet enn H.264-video og AAC-lyd. Du må endre til H.264-video og AAC-lyd, slik at strømmen blir overført på riktig måte.

• Endre beholderformatet for videoen. Det nåværende beholderformatet passer ikke til denne konfigurasjonen.
  • Lydstrømmen er formatert med en kodek som ikke støttes. Angi en støttet kodek (AAC, MP3) som lydkodek for strømmen.
  • Angi H.264 som videokodek for strømmen. Videoen er kodet med feil kodek.
  • Korriger videokodekprofilen for strømmen. Videoen er kodet med feil kodekprofil.

Feil bithastighet

Hvis du ikke bruker et inngangspunkt for variabel oppløsning, må du bruke den samme bithastigheten for oppløsning som den du valgte på Overføringsinnstillinger-siden. Hvis du ikke har nok båndbredde til oppløsningen du velger, bør du vurdere å bruke en lavere oppløsning. De riktige bithastighetene for hver oppløsning står oppført i enkoderinnstillingene. Bruk veiledningen du får i feilmeldingene, til å sørge for at videoen din blir omkodet og levert på riktig måte.

• Vi anbefaler at du bruker en bithastighetsverdi på 128 kbps for lydstrømmen. Den nåværende bithastigheten for lydstrømmen er høyere enn den anbefalte bithastigheten.
  • Vi anbefaler at du bruker en bithastighetsverdi på 128 kbps for lydstrømmen. Den nåværende bithastigheten for lydstrømmen er lavere enn den anbefalte bithastigheten.
  • Endre samplingsfrekvensen for lyden i strømmen til 44,1 kHz. Den nåværende samplingsfrekvensen er feil.
  • Vi anbefaler at du bruker en bithastighetsverdi på X for strømmen. Den nåværende bithastigheten for strømmen er høyere enn den anbefalte verdien.
  • Vi anbefaler at du bruker en bithastighetsverdi på X for strømmen. Den nåværende bithastigheten for strømmen er lavere enn den anbefalte verdien.

Feil lydinnstillinger

Enkoderen din sender lyd med feil lydinnstillinger. Bruk veiledningen du får i feilmeldingene, til å sørge for at lyden din blir levert på riktig måte.

• Inkluder en lydstrøm. Overføringsstrømmen inneholder ingen lydstrøm.
    • Enkoderen din sender ingen lyd. Enkelte enkodere har en avmerkingsboks for å slå på lyden. YouTube kommer etter hvert til å kreve lyd i alle videoer.
  • Inkluder bare én lydstrøm. Overføringsstrømmen inneholder flere lydstrømmer.
    • Bruk av flere lydstrømmer fører til at overføringen mislykkes.
  • Korriger antallet lydkanaler. Lyden har flere enn to kanaler. Bare én (mono) eller to (stereo) støttes.

Feil videoinnstillinger

Enkoderen din sender video med feil videoinnstillinger. Bruk veiledningen du får i feilmeldingene, til å sørge for at videoen din blir levert på riktig måte.

• Bruk én videostrøm. Overføringsstrømmen inneholder ingen videostrøm.
  • Inkluder bare én videostrøm. Overføringsstrømmen inneholder flere videostrømmer.
  • Den gjeldende videoen har linjesprang, men video med linjesprang støttes ikke.
    • Sørg for at videoen er progressiv. Hvis ikke kommer du til å se artefakter i videoen som har betydelig innvirkning på kvaliteten.
  • Den nåværende bildefrekvensen er for høy.  Sett bildefrekvensen til X bilder per sekund eller lavere.
    • Husk at bildefrekvensen og nøkkelbildefrekvensen henger sammen. Hvis du justerer bildefrekvensen, bør du også justere nøkkelbildefrekvensen, slik at nøkkelbildene leveres annethvert sekund.

Nøkkelbildefrekvensen for videoen er feil

Enkoderen sender nøkkelbilder for ofte eller ikke ofte nok. Juster slik at det sendes nøkkelbilder annethvert sekund. Ved 30 bilder per sekund blir det altså for hvert 60. bilde.

• Bruk en nøkkelbildefrekvens på fire sekunder eller mindre. Nøkkelbildene sendes ikke ofte nok, og dette kan gjøre at videoen bufres. Den gjeldende nøkkelbildefrekvensen er på X sekunder. Merk at overføringsfeil kan forårsake feil GOP-størrelser (Group of Pictures).
  • GOP-størrelsen er svært liten, noe som kan redusere bildekvaliteten. Den anbefalte nøkkelbildefrekvensen er på fire sekunder. Den gjeldende nøkkelbildefrekvensen er på X sekunder. Merk at overføringsfeil kan forårsake feil GOP-størrelser.
    • Med noen enkodere kan du justere «GOP» til Åpen (variabel) eller Lukket (fast). YouTube kommer etter hvert til å kreve lukket GOP for optimal omkoding.

Feil videoformat (oppløsning)

Videoen må være like høy og bred som oppløsningen du har valgt på Overføringsinnstillinger-siden. De riktige formatene for hver oppløsning står oppført i enkoderinnstillingene som «bredde x høyde».

• Sjekk videooppløsningen. Oppløsningen er X, og dette er ikke optimalt.
  • Du må endre videooppløsningen. Oppløsningen er X, noe som ikke støttes for denne konfigurasjonen. Den forventede videooppløsningen er X.

Manglende samsvar mellom hovedstrøm og reservestrøm

Hovedstrømmen og reservestrømmen din må ha nøyaktig samme innstillinger for at failover-funksjonen skal fungere skikkelig. Bruk veiledningen du får i disse feilmeldingene, til å sikre samsvar mellom hovedstrømmen og reservestrømmen.

• Konfigurer hovedstrømmen og reservestrømmen for videoen slik at de har samme oppløsning. Strømmene har forskjellige oppløsninger i den nåværende konfigurasjonen.
  • Konfigurer hovedstrømmen og reservestrømmen for videoen slik at begge bruker samme videokodek. Strømmene har forskjellige videokodeker i den nåværende konfigurasjonen.
  • Konfigurer hovedstrømmen og reservestrømmen for videoen slik at de har samme linjesprang. Strømmene har forskjellige linjesprang i den nåværende konfigurasjonen.
  • Konfigurer hovedstrømmen og reservestrømmen for videoen slik at de har samme profil. Strømmene har forskjellige profiler i den nåværende konfigurasjonen.
  • Konfigurer hovedstrømmen og reservestrømmen for videoen slik at de har samme bithastighet. Strømmene har forskjellige bithastigheter i den nåværende konfigurasjonen.
  • Konfigurer hovedstrømmen og reservestrømmen for videoen slik at de har samme bildefrekvens. Strømmene har forskjellige bildefrekvenser i den nåværende konfigurasjonen.
  • Konfigurer hovedstrømmen og reservestrømmen for videoen slik at de har samme nøkkelbildefrekvens. Strømmene har forskjellige nøkkelbildefrekvenser i den nåværende konfigurasjonen.
  • Konfigurer hovedstrømmen og reservestrømmen for videoen slik at de har samme samplingsfrekvens for lyd. Strømmene har forskjellige samplingsfrekvenser for lyd i den nåværende konfigurasjonen.
  • I den nåværende konfigurasjonen brukes det forskjellige lydkanaler i hovedstrømmen og reservestrømmen. Du må konfigurere strømmene slik at samme lydkanal er i bruk.
  • Konfigurer hovedstrømmen og reservestrømmen for videoen slik at de har de samme lydkodekene. Strømmene har forskjellige lydkodeker i den nåværende konfigurasjonen.
  • Konfigurer hovedstrømmen og reservestrømmen på riktig måte. Sammenligningen av strømmene mislyktes fordi en av strømmene har en ugyldig konfigurasjon.