Infoga spärrar och annonser

Om du konfigurerar Intäktsgenerering på YouTube kan du visa automatiska förannonser och manuellt infogade mellanannonser.

Om du vill aktivera annonsvisning markerar du kryssrutan Tjäna pengar med annonser på fliken Intäktsgenerering. Förannonser visas vid varje lyckad spelarinläsning. Under en livestream kan du infoga mellanannonser genom att klicka på Visa annons i sändningens översikt.

Om spelaren är inbäddad på en extern sida med automatisk start inaktiveras annonser.

Infoga spärrar

Med spärrfunktionen (animerad YouTube-logotyp) kan du täcka över videoklippet från din omkodare. Det går endast att infoga spärrar under Evenemang.

• Granska streamen med förhandsspelaren.
  • Klicka på Lägg till spärr om du vill infoga en spärr på den offentliga streamen.
  • Klicka på Ta bort spärr om du vill ta bort spärren.
    Annonserna och spärren visas bara i spelarens offentliga vy. Kom ihåg att bekräfta att spärren har tagits bort i spelarens offentliga vy.
Infoga annonser under Evenemang
  • På fliken Evenemang klickar du på Redigera och väljer Intäktsgenerering i rullgardinsmenyn. Du kan även använda fliken Intäktsgenerering högst upp bredvid Grundläggande info när du skapar evenemanget.
  • Välj Användningspolicy och ange den policy för intäktsgenerering som passar för videoklippet.
  • Klicka på Spara.

Infoga annonser vid vissa tidpunkter

• Aktivera alternativet Synkronisera till förhandsspelare när du startar streamen från Kontrollrummet.
  • Granska streamen med förhandsspelaren.
  • Klicka på Infoga annons om du vill visa en annonsmarkör i streamen.

Vid livestreaming är det viktigt att längden på annonspauserna har bestämts i förväg. Streama bara godkänt innehåll eller en spärr under annonspausen, ifall det inte finns tillgängligt annonsutrymme.