Våra team har just nu höga supportvolymer. Det kan dröja längre än vanligt att få svar på frågor från e-post, chatt och @TeamYouTube på Twitter.

Så här beräknas engagemangsvärden

Engagemangsvärden på YouTube (visningar, prenumerationer, gilla- och ogilla-markeringar) speglar hur många gånger användare har interagerat med en YouTube-video eller kanal. Mätvärdena kan vara ett viktigt mått på videons eller kanalens totala popularitet.

Vi vill vara säkra på att dina mätvärden är av hög kvalitet och kommer från riktiga personer och inte datorprogram. Det tar lite tid för våra system att identifiera vilka visningar, prenumerationer, gilla- och ogilla-markeringar som är legitima.

Obs! Det kan ta tid innan mätvärdena visas i systemet under de första timmarna efter att en video har publicerats.

Ändringar i mätvärden

När antalet legitima engagemangshändelser har beräknats bör mätvärdena uppdateras oftare. När dessa ändringar visas beror på videons eller kanalens popularitet och antal visningar. Vi bekräftar och justerar hela tiden engagemangshändelser.

För vissa videor och kanaler kan det se ut som att mätvärdena står still eller att andra mätvärden visas än förväntat. Mätvärden bekräftas med algoritmer så att kreatörer, annonsörer och tittare får en rättvis och positiv upplevelse. För att kontrollera att mätvärdena stämmer kan YouTube sakta ned, stanna eller justera beräkningen av mätvärdena samt ignorera uppspelningar av låg kvalitet.

Obs! Att använda flera enheter för att titta på samma video och streama samma videor i flera fönster och flikar är exempel på uppspelningar av låg kvalitet.

Visningar från betalannonser

Om din video används som annons på YouTube kan vi räkna visningar av din annons som visningar i din video. Dessa visningar från betalannonser räknas som visningar eftersom de anger att en tittare har interagerat med videon.

• Överhoppningsbara in stream-annonser: visningar från betalannonser räknas som visningar när
    • någon tittar på en hel annons som är 11–30 sekunder lång
    • någon tittar på minst 30 sekunder av en annons som är mer än 30 sekunder lång
    • någon interagerar med annonsen.
  • Videoflödesannonser: visningar från betalannonser räknas som visningar när någon klickar på annonsen och videon börjar spela.

Kontrollera visningar med YouTube Analytics

Du kan övervaka visningarna av dina videor närmare med hjälp av YouTube Analytics. Observera att Aktivitet i realtid bara visar en uppskattning av den potentiella visningsaktiviteten. Den kanske inte överensstämmer med antalet som du ser på visningssidan.