Hoe engagementstatistieken worden berekend

De engagementstatistieken van YouTube (weergaven, likes, dislikes en abonnementen) geven weer hoeveel interactie er is met een video of kanaal. Deze statistieken zijn een belangrijke indicatie van de algemene populariteit van je video of kanaal.

We willen zeker weten dat je statistieken van hoge kwaliteit zijn en dat ze de activiteit van mensen weergeven, niet die van computerprogramma's. Het kan even duren voordat onze systemen hebben bepaald welke weergaven, likes, dislikes en abonnementen legitiem zijn.

Opmerking: De eerste paar uur nadat je video is gepubliceerd, kan het even duren voordat je statistieken in ons systeem verschijnen.

Verandering in statistieken

Nadat alle legitieme betrokkenheidsgebeurtenissen zijn geteld, worden je statistieken vaker geüpdatet. De timing van deze veranderingen hangt af van de populariteit en het aantal kijkers van de video of het kanaal. Betrokkenheidsgebeurtenissen worden continu bevestigd en aangepast.

Bij sommige video's en kanalen lijkt het alsof de telling van de statistieken is opgeschort of dat niet alle statistieken worden getoond die je zou verwachten. Statistieken worden algoritmisch gevalideerd om recht te doen aan creators, adverteerders en kijkers. YouTube kan de telling van statistieken tijdelijk vertragen, opschorten of aanpassen om de betrouwbaarheid van de statistieken te checken. Ook kan YouTube afspeelinstanties met een slechte kwaliteit aftrekken van het totaal.

Opmerking: Als je meerdere apparaten gebruikt om dezelfde video te bekijken of dezelfde video in meerdere vensters of op meerdere tabbladen streamt, worden ze beschouwd als afspeelinstanties met een slechte kwaliteit.

Betaalde advertentieweergaven

Als je video wordt gebruikt als advertentie op YouTube, kunnen de weergaven van de advertentie worden geteld als weergaven van je video. Deze betaalde advertentieweergaven tellen mee omdat ze aangeven dat kijkers interactie hebben gehad met de video.

• In-stream advertenties die kunnen worden overgeslagen: Betaalde advertentieweergaven tellen als weergaven als:
    • iemand een volledige advertentie van 11-30 seconden bekijkt,
    • iemand minimaal 30 seconden bekijkt van een advertentie die langer is dan 30 seconden,
    • iemand interactie heeft met de advertentie.
  • In-feed videoadvertenties: Betaalde advertentieweergaven tellen als weergaven als iemand op de advertentie klikt en de video wordt afgespeeld.

Weergaven bekijken met YouTube Analytics

Heb je een video geüpload en wil je weten hoe vaak deze is bekeken? Met YouTube Analytics kun je het aantal weergaven nauwkeuriger bijhouden. Houd er rekening mee dat Realtime activiteit alleen een schatting van de potentiële weergave-activiteit laat zien. Het aantal weergaven in het rapport komt mogelijk niet overeen met dat op de weergavepagina.