Slik kalkuleres engasjementsberegningen

Engasjementsberegningene på YouTube (antall avspillinger, abonnementer og liker / liker ikke) viser antall interaksjoner med YouTube-videoen eller -kanalen din. Disse beregningene kan være en viktig pekepinn på videoens eller kanalens generelle popularitet.

Vi ønsker å sikre at beregningene dine er av høy kvalitet, og at de kommer fra faktiske mennesker og ikke dataprogrammer. Systemene våre trenger litt tid til å finne ut hvilke avspillinger, abonnementer og klikk for liker eller liker ikke som er legitime.

Merk: De første timene etter at videoen din er publisert, kan det ta litt tid før beregningene dine vises i systemet vårt.

Endring i beregninger

Når de legitime engasjementshendelsene er talt, skal beregningene dine oppdateres oftere. Tidspunktet for disse endringene varierer avhengig av populariteten og seertallene for den aktuelle videoen eller kanalen. Husk at vi stadig sjekker og justerer engasjementshendelsene.

På noen videoer og kanaler kan det virke som om beregningene står stille, eller kanskje beregningene ikke er som forventet. Beregningene bekreftes med algoritmer. Hensikten er å gi alle skapere, annonsører og seere en rettferdig og positiv opplevelse. For å bekrefte at beregningene er nøyaktige, kan YouTube midlertidig moderere, fryse eller endre beregningene dine. Avspillinger med lav kvalitet kan bli forkastet.

Merk: Avspilling av den samme videoen på flere enheter og strømming av den samme videoen i flere vinduer og faner er eksempler på avspillinger med lav kvalitet.

Visninger av betalte annonser

Hvis videoen din brukes som annonse på YouTube, kan det hende vi teller visninger av annonsen som avspillinger av videoen din. Disse visningene av betalte annonser telles som avspillinger fordi de tyder på at seeren har hatt interaksjon med videoen.

• In-stream-annonser som kan hoppes over: Visninger av betalte annonser telles som avspillinger når noen
    • ser en hel annonse som varer i 11–30 sekunder
    • ser på minst 30 sekunder av en annonse som varer i mer enn 30 sekunder
    • har interaksjon med annonsen
  • Feedintegrert videoannonser: Visninger av betalte annonser telles som avspillinger når noen klikker på annonsen og videoen spilles av.

Se antall avspillinger i YouTube Analytics

Hvis du ser på en video du har lastet opp, kan du få bedre oversikt over avspillingene dine med YouTube Analytics. Husk at sanntidsaktivitet bare er overslag over potensiell avspillingsaktivitet. Verdien samsvarer kanskje ikke med tallet du ser på videosiden.