Miten aktivoitumismittarit lasketaan?

YouTuben aktivoitumismittarit (katselukerrat, tykkäykset, ei-tykkäykset ja tilaukset) kertovat, montako kertaa käyttäjät ovat tehneet jotain videoon tai kanavaan liittyen. Nämä mittarit voivat kuvastaa tärkeällä tavalla videosi tai kanavasi yleistä suosiota.

Haluamme varmistaa, että mittarit ovat laadukkaita ja perustuvat oikeiden ihmisten eivätkä tietokoneohjelmien toimintaan. Järjestelmiltä menee hetki selvittää, ovatko katselukerrat, tykkäykset, ei-tykkäykset ja tilaukset aitoja vai eivät.

Huom. Voi kestää jonkin aikaa, ennen kuin mittarisi näkyvät järjestelmässämme videosi julkaisun jälkeen.

Muutos mittareissa

Kun aidot aktivoitumiskerrat on laskettu, mittarit päivitetään tiheämmin. Päivittymiseen kuluva aika riippuu videon tai kanavan suosiosta ja katsojamäärästä. Muista kuitenkin, että todennamme aktivoitumiskertoja jatkuvasti, joten lukua saatetaan oikaista milloin tahansa.

Joidenkin videoiden ja kanavien mittarit voivat näyttää jumiutuneilta, tai niissä ei ole huomioitu kaikkia oletettuja lukuja. Mittarit vahvistetaan algoritmisesti, jotta sisällöntuottajille, mainostajille ja katsojille voidaan tarjota tasapuolinen ja myönteinen kokemus. Mittareiden tarkkuuden varmistaminen edellyttää, että YouTube voi tilapäisesti hidastuttaa mittareiden laskemista, pysäyttää laskennan kokonaan tai hylätä heikkolaatuiset toistokerrat.

Huom. Jos saman videon katseluun käytetään useita laitteita ja samaa videota striimataan eri ikkunoissa ja välilehdillä, näitä pidetään heikkolaatuisina toistokertoina.

Maksullisen mainonnan katselukerrat

Jos videotasi käytetään YouTubessa mainoksena, mainoksen näyttökerrat saatetaan laskea videon katselukerroiksi. Nämä maksetun mainonnan näyttökerrat lasketaan katselukerroiksi, koska ne osoittavat, että video aktivoi katsojia.

• TrueView In-Stream ‑videomainokset: Maksullisen mainonnan näyttökerrat lasketaan katselukerroiksi seuraavissa tapauksissa:
    • Joku katsoo 11–30 sekuntia pitkän mainoksen kokonaan.
    • Joku katsoo yli 30 sekuntia pitkää mainosta vähintään 30 sekuntia.
    • Joku esimerkiksi klikkaa mainosta.
  • TrueView Video Discovery ‑mainokset: Maksullisen mainonnan näyttökerrat lasketaan katselukerroiksi, jos joku klikkaa mainosta ja videon toisto alkaa.

Katselukerrat YouTube Tilastoissa

Voit seurata lataamasi videon katselukertoja tarkemmin YouTube Tilastoissa. Huomioi, että Reaaliaikainen raportti esittää vain arvion mahdollisista katselukerroista. Se ei välttämättä vastaa katselusivun katselukertatietoja.