Hoe betrokkenheidmaatstawwe getel word

YouTube se betrokkenheidmaatstawwe (kyke, voorkeure, afkeure en intekeninge) weerspieël hoeveel keer daar interaksie met jou YouTube-video of -kanaal was. Hierdie maatstawwe kan ’n belangrike maatstaf van jou video of kanaal se algehele gewildheid wees.

Ons wil seker maak dat jou maatstawwe van hoë gehalte is, en dat dit van werklike mense af kom en nie van rekenaarprogramme af nie. Ons stelsels het tyd nodig om te bepaal watter kyke, voorkeure, afkeure en intekeninge legitiem is.

Let wel: Dit kan ’n ruk neem voordat jou maatstawwe in ons stelsel verskyn in die eerste paar uur vandat jou video gepubliseer is.

Verandering in maatstawwe

Nadat legitieme betrokkenheidgevalle getel is, behoort jou maatstaftelling meer gereeld op te dateer. Die tydsberekening van hierdie veranderinge verskil op grond van ’n video of kanaal se gewildheid en kyke. Hou in gedagte dat ons betrokkenheidgevalle deurlopend bevestig en aanpas.

Dit sal op sommige video’s en kanale dalk voorkom of jou maatstaf gevries is, of dit sal nie die maatstawwe wys wat jy verwag nie. Maatstawwe word algoritmies bevestig om regverdige en positiewe ervarings vir inhoudskeppers, adverteerders en kykers te handhaaf. Om te verifieer dat maatstawwe akkuraat is, sal YouTube jou maatstaftelling dalk tydelik verlangsaam, vries of verander, en terugspele van lae gehalte weggooi.

Let wel: As verskeie toestelle gebruik word om dieselfde video te kyk en as dieselfde video in verskeie vensters en oortjies gestroom word, sien ons voorbeelde van terugspele van lae gehalte.

Betaalde advertensiekyke

As jou video as ’n advertensie op YouTube gebruik word, kan ons kyke van jou advertensie as kyke van jou video tel. Hierdie betaalde advertensiekyke word as kyke getel omdat hulle aandui dat ’n kyker met die video interaksie gehad het.

• Instroomadvertensies wat oorgeslaan kan word: Betaalde advertensiekyke sal as kyke getel word wanneer:
    • Iemand ’n hele advertensie kyk wat 11-30 sekondes lank is
    • Iemand minstens 30 sekondes van ’n advertensie kyk wat langer as 30 sekondes is
    • Iemand met die advertensie interaksie het
  • Instroom-videoadvertensies: Betaalde advertensiekyke sal as kyke getel word wanneer iemand die advertensie klik en die video begin speel.

Kontroleer kyke met YouTube Analytics

As jy ’n video kyk wat jy opgelaai het, kan jy YouTube Analytics gebruik om jou kyke fyner te monitor. Hou in gedagte dat Intydse aktiwiteit net skattings van potensiële kykaktiwiteit wys. Dit stem dalk nie ooreen met die syfer wat jy op die kykbladsy sien nie.