Hantera kanalinställningar

Google Analytics-länkning tas bort: Möjligheten att länka din kanal till Google Analytics tas bort 17 november 2020. Du kan fortsätta att använda YouTube Analytics för att förstå dina tittare och hålla koll på hur det går för din kanal. Om du redan har skapat en länkning kan du se uppdaterad data för din kanalsida fram till 1 februari 2021. Du kan även exportera en rapport.

Du kan hantera kanalinställningarna i YouTube Studio. Här kan du ändra allt från ditt land/region till kanalens synlighet.

1. Logga in på YouTube Studio.
  2. Välj Inställningar  i menyn till vänster.
  3. I den vänstra menyn väljer du Kanal.
  4. Ställ in kanalinställningarna och välj Spara.

Grundläggande information

Namn

Du kan se kanalnamnet eller ändra det genom att öppna ditt Google-konto.

Sökord

Med den här inställningen kan du lägga till sökord förknippade med din kanal.

Land

Du kan välja land/region för din YouTube-kanal i rullgardinsmenyn. Din möjlighet att delta i YouTubes partnerprogram baseras på den inställning för land/region som du väljer här.

Avancerade kanalinställningar

Ställa in målgrupp för din kanal

Du kan förenkla arbetsflödet genom att välja en kanalinställning. Den här inställningen påverkar alla befintliga och nya videor. Om du inte väljer en kanalinställning måste du identifiera varje video på kanalen som är anpassad för barn. Inställningarna för enskilda videor åsidosätter kanalinställningen.
Det begränsar även vissa funktioner på kanalen. Om du är osäker på om videorna är anpassade för barn kan du läsa den här artikeln i hjälpcentret.

Länka Google Ads-konto

Du kan länka din YouTube-kanal till ett Google Ads-konto. Då kan annonser visas baserat på interaktioner med videorna på din kanal och kontot får åtkomst till information om hur människor interagerar med din kanal efter att ha sett dina annonser. Läs mer.

Automatisk textning

Du kan välja att ersätta ord som kanske är olämpliga med en vänsterhakparentes, två understreck och en högerhakparentes ”[ __ ]” som standard med automatisk textning.

Antal prenumeranter

Här kan du se hur många tittare som prenumererar på din kanal.

Annonser

Anpassade annonser baserade på tittarintressen eller remarketingannonser stängs av om du väljer det här alternativet. Detta kan leda till att kanalens intäkter minskar. Dessutom stöds inte rapporter för intjänade åtgärder eller remarketinglistor på kanalen längre.
Omdirigera kanalen

Du kan använda en kortare version av din anpassade webbadress för att dirigera om användare till en annan kanal. I fältet Webbadress för omdirigering anger du webbadressen till den webbplats som webbadressen för omdirigering ska leda till.

Obs!  Omdirigeringar är tillgängliga för partner och annonsörer som har fått tillgång till funktionen av deras partneransvarige eller säljare.

Om din webbadress till exempel är www.youtube.com/c/YouTubeCreators kan du via den förkortade webbadressen (www.youtube.com/YouTubeCreators) omdirigera användare till kanalen YouTube Nation. Ange www.youtube.com/user/youtubenation eller www.youtube.com/channel/UCUD4yDVyM54QpfqGJX4S7ng i fältet Webbadress för omdirigering.

Villkorsstyrda omdirigeringar

Omdirigera användare som besöker kanalen till en annan kanal utifrån språk, plats, ålder eller kön.

Obs! Villkorsstyrda omdirigeringar är tillgängliga för partner och annonsörer som har fått tillgång till funktionen av deras partneransvarige eller säljare.

För varje rad kan du lägga till en regel som anger villkorsstyrd omdirigering. Reglerna matchas uppifrån och ned, och den första regeln som matchar en användare tillämpas. Tillämpa de här reglerna:

• Språk och plats: Anges med fullständiga språkkoder eller delar av dem (en_us, en_ eller _us).
  • Åldrar: Anges med ett jämförelsetecken (<, <=, >, >=) och en siffra.
  • Kön: Anges med m eller f.
  • Destination: Antingen ett kanalnamn eller _block. Användare som matchar destinationen _block omdirigeras till /Channels.

Exempel på villkorsstyrda omdirigeringar

Exempel på omdirigering Omdirigeringsresultat
en_,Channelname Håller kvar alla engelsktalande på den här kanalen.
,Channelname Håller kvar alla användare på den här kanalen.
_us,<21,_block Blockerar alla användare i USA som är under 21 år från den här kanalen.

_us,>=21,f,Channelname

_block

Håller kvar alla kvinnliga användare som är i USA och är 21 år eller äldre på den här kanalen och blockerar alla andra användare.
Kanalens synlighet

Med det här alternativet kan du dölja kanalen tillfälligt. Videor, spellistor och kanalinformation kan inte längre ses av tittare.

Som kanalägare kan du fortfarande se

• din kanalsida
  • din kanalbild och ikon
  • dina videor och spellistor
  • dina kommentarer och statistik
  • dina community-inlägg.

Du kan göra kanalen synlig igen när som helst. Ditt innehåll visas då för tittare.

Obs! Kanalsynlighet är tillgängligt för partner och annonsörer som har fått tillgång till funktionen via deras partneransvarige eller säljare.

Andra inställningar

Du kan hantera din närvaro på YouTube och ta bort ditt innehåll permanent med dessa inställningar.