Administrer kanalinnstillinger

Du kan administrere kanalinnstillingene dine i YouTube Studio. Der kan du endre alt fra landet/området ditt til kanalens tilgangsinnstillinger.

1. Logg på YouTube Studio.
  2. Velg Innstillinger  på menyen til venstre.
  3. Velg Kanal på menyen til venstre.
  4. Angi kanalinnstillingene, og velg Lagre.

Grunnleggende informasjon

Bostedsland

Du kan velge land/region for YouTube-kanalen din ved å bruke nedoverpilen. Innstillingen for land/region som du velger her, er med på å avgjøre om du er kvalifisert for YouTubes partnerprogram.

Søkeord

Med denne innstillingen kan du legge til søkeord som er relatert til kanalen din.

Avanserte innstillinger

Angi målgruppen for kanalen din

Du kan gjøre arbeidsflyten enklere ved å velge en kanalinnstilling. Denne innstillingen berører både eksisterende og fremtidige videoer. Hvis du ikke velger en innstilling, må du merke hver enkelt av videoene dine som er laget for barn. Innstillingene for enkeltvideoer overstyrer kanalinnstillingen.
Det kan også hende at visse funksjoner på kanalen begrenses. Hvis du er usikker på om videoene dine er laget for barn, kan du ta en titt på denne brukerstøtteartikkelen.

Google Ads-kontotilknytning

Du kan knytte YouTube-kanalen din til en Google Ads-konto for å tillate at det vises annonser. Disse annonsene er basert på interaksjoner med videoene på kanalen din, og de gir tilgang til statistikk. Finn ut mer.

Automatisk teksting

Med automatisk teksting kan du som standard velge å erstatte potensielt upassende ord med to understreker i en hakeparentes: «[__]».

Antall abonnenter

Med dette alternativet kan du vise hvor mange seere som abonnerer på kanalen din.

Annonser

Hvis du velger dette alternativet, blir remarketingannonser eller personlig tilpassede annonser basert på seerens interesser, slått av. Hvis du slår av denne innstillingen, kan det redusere inntektene fra kanalen din. I tillegg slutter remarketinglister og rapporter for opptjente handlinger å fungere for kanalen din.
Viderekobling til kanal

Du kan bruke en forkortet versjon av den egendefinerte nettadressen din til å viderekoble seerne dine til en annen kanal. Angi adressen til nettstedet du vil at brukeren skal viderekobles til, i Viderekoblingsadresse-feltet.

Merk Partnere og annonsører har bare tilgang til viderekoblingsadresser hvis denne funksjonen er slått på av partneradministratoren eller salgsrepresentanten deres.

Hvis nettadressen din for eksempel er www.youtube.com/c/YouTubeCreators, kan du bruke den forkortede nettadressen (www.youtube.com/YouTubeCreators) til å sende seerne til YouTube Nation-kanalen ved å angi www.youtube.com/user/youtubenation eller www.youtube.com/channel/UCUD4yDVyM54QpfqGJX4S7ng i feltet for viderekoblingsadresse.

Betingede viderekoblinger

Du kan viderekoble seere som besøker kanalen din, til en annen kanal basert på språk, sted, alder eller kjønn.

Merk: Partnere og annonsører har bare tilgang til betingede viderekoblinger hvis denne funksjonen er slått på av partneradministratoren eller salgsrepresentanten deres.

Du kan legge til en regel for den betingede viderekoblingen for hver av radene. Regler sjekkes for samsvar ovenfra og ned, og den første regelen som samsvarer med en bruker, blir benyttet. Dette er reglene du kan bruke:

• Språk og sted: Angis med fullstendig eller delvis språkkode (en_us, en_ eller _us).
  • Alder: Angis med matematiske ulikhetstegn (<, <=, >, >=) og et tall.
  • Kjønn: Angis med m eller f.
  • Destinasjon: Angis med et kanalnavn eller _block. Seere som betingelsene for _block-destinasjonen gjelder for, viderekobles til /Channels.

Eksempler på betingede viderekoblinger

Eksempel på viderekobling Resultat av viderekobling
en_,Channelname Beholder alle de engelsktalende brukerne på denne kanalen.
,Channelname Beholder alle brukerne på denne kanalen.
_us,<21,_block Blokkerer alle brukere i USA som er under 21 år, fra å besøke denne kanalen.

_us,>=21,f,Channelname

_block

Beholder alle kvinnelige brukere i USA som er 21 år eller eldre, på denne kanalen, og blokkerer alle andre brukere.
Kanalsynlighet

Med dette alternativet kan du midlertidig skjule kanalen din. Da skjules videoene, spillelistene og kanalinformasjonen for seerne.

Som kanaleier kan du fortsatt se

• kanalsiden din
  • grafikken og ikonet for kanalen din
  • videoene og spillelistene dine
  • kommentarer og statistikk
  • foruminnleggene dine

Du kan når som helst gjøre kanalen din synlig igjen, slik at seerne kan se innholdet ditt.

Merk: Partnere og annonsører har bare tilgang til kanalsynlighet hvis denne funksjonen er slått på av partneradministratoren eller salgsrepresentanten deres.

Andre innstillinger

Med disse innstillingene kan du administrere synligheten din på YouTube og fjerne innhold for godt.