Geavanceerde kanaalinstellingen beheren

Je kunt de geavanceerde instellingen van je kanaal beheren op de pagina Instellingen van je YouTube-account:

1. Log in op je YouTube-account.
  2. Klik in de rechterbovenhoek op het kanaalpictogram > Creator Studio.
  3. Selecteer in het linkermenu Kanaal > Geavanceerd.

Geavanceerde kanaalinstellingen die je kunt wijzigen

Je landinstellingen kiezen

Je kunt het land voor je YouTube-kanaal kiezen via het dropdown-menu onder je profielfoto. Het land dat je hier kiest, bepaalt of je in aanmerking komt voor het YouTube-partnerprogramma.

Een website koppelen aan je kanaal

Als beheerder van een kanaal kun je de officiële website koppelen aan het YouTube-kanaal. Je kunt dan gegevens met betrekking tot de positie van je website op www.google.com integreren in het zoekalgoritme van YouTube.

1. Typ de URL in het veld Bijbehorende website.
  2. Klik op Toevoegen.
  3. Bevestig het koppelen in Google Search Console door de instructies bij Een verificatiemethode kiezen te volgen.
Een omleiding vanaf je kanaal maken

Met de verkorte versie van je aangepaste URL kun je bezoekers omleiden naar een ander kanaal. Typ de URL waarnaar je je verkorte URL wilt laten omleiden in het veld Omleiding.

Belangrijk: Omleidingen zijn alleen beschikbaar voor partners en adverteerders voor wie deze functie is ingeschakeld door de partnermanager of de salesmedewerker.

Voorbeeld: Als je URL www.youtube.com/c/YouTubeCreators is, kun je ervoor zorgen dat je verkorte URL (www.youtube.com/YouTubeCreators) kijkers naar het kanaal YouTube Nation stuurt door www.youtube.com/user/youtubenation of www.youtube.com/channel/UCUD4yDVyM54QpfqGJX4S7ng in te voeren in het veld Verwijzings-URL.

Voorwaardelijke omleidingen voor je kanaal instellen

Je kunt bezoekers van je kanaal omleiden naar een ander kanaal, afhankelijk van hun taal, locatie, leeftijd of geslacht.

Belangrijk: Voorwaardelijke omleidingen zijn alleen beschikbaar voor partners en adverteerders voor wie deze functie is ingeschakeld door de partnermanager of de salesmedewerker.

Voor elke rij kun je een regel toevoegen om de voorwaardelijke omleiding in te stellen. De regels worden van boven naar beneden afgegaan en de eerste regel die overeenkomt met de gebruiker wordt toegepast. Je kunt deze regels toepassen:

• Taal en locatie: Aangegeven met volledige of gedeeltelijke taal- en landaanduidingen (en_us, en_ of _us).
  • Leeftijd: Gespecificeerd met een vergelijkingsteken (<, <=, >, >=) en een getal.
  • Geslacht: Aangeduid met m of .
  • Bestemming: Een kanaalnaam of _block. Gebruikers die overeenkomen met de voorwaarden voor de bestemming _block, worden omgeleid naar /Channels.

Voorbeelden voorwaardelijke omleidingen

Voorbeeld omleiding Omleidingsresultaat
en_,Channelname Houdt alle Engelstalige bezoekers op dit kanaal.
,Channelname Houdt alle gebruikers op dit kanaal.
_us,<21,_block Blokkeert de toegang tot dit kanaal voor alle gebruikers in de VS die jonger zijn dan 21 jaar.

_us,>=21,f,Channelname

_block

Houdt alle vrouwelijke gebruikers in de VS die 21 jaar of ouder zijn op dit kanaal en blokkeert de toegang voor alle andere gebruikers.
Je YouTube-kanaal linken aan een property-ID van Google Analytics

Je kunt je kanaal met Google Analytics integreren voor meer inzicht in de bezoekers van je kanaalpagina. Dit kan handig zijn als je meerdere Google-producten gebruikt en gegevens met de gelinkte accounts wilt delen. Meer informatie over het gebruik van properties in Google Analytics.

Gebruik YouTube Analytics als je alleen de weergavetijd, verkeersbronnen en demografie van je YouTube-kanaal wilt bekijken.
  1. Log in op je Google Analytics-account.
  2. Kopieer de tracking-ID van je property. Als je er nog geen hebt ingesteld, lees je hier hoe je een property kunt instellen in Google Analytics.
  3. Ga naar de Geavanceerde instellingen van YouTube.
  4. Plak je tracking-ID in het veld Tracking ID voor Google Analytics-property onder aan de pagina.
  5. Klik op Opslaan.