Je kanaalpictogram beheren

Je kanaalpictogram wordt weergegeven in je bannerafbeelding. Andere kijkers zien dit pictogram bij je video's en kanaal op de weergavepagina's van YouTube.

Het standaardpictogram voor je kanaal is de afbeelding die aan je Google-account gekoppeld is. Je ziet dit rechtsboven op de pagina wanneer je bent ingelogd bij YouTube en andere Google-services. Je kunt deze afbeelding wijzigen via de instellingen van je Google-account.

Specificaties voor het kanaalpictogram

Volg deze richtlijnen bij het maken van een nieuw kanaalpictogram. Upload geen afbeeldingen van beroemdheden, naaktfoto's, kunstwerken of auteursrechtelijk beschermd materiaal, aangezien je hiermee onze communityrichtlijnen schendt.

• JPG, GIF, BMP of PNG (geen GIF's met animatie)
  • Afbeelding van 800 x 800 pixels (aanbevolen)
  • Vierkante of ronde afbeelding die wordt weergegeven als 98 x 98 pixels

Kanaalpictogram bewerken en wijzigen

Je kunt een nieuwe afbeelding uploaden, een stilstaand beeld uit een van je geüploade video's kiezen of je standaardafbeelding gebruiken.

Opmerking: Je kunt je kanaalpictogram of bannerafbeelding niet meer bewerken op mobiele apparaten. Gebruik een desktop om de instructies hieronder te volgen.
  1. Log in bij YouTube.
  2. Klik rechtsboven op je profiel en selecteer Je kanaal.
  3. Selecteer Kanaal aanpassen.
  4. Plaats de muisaanwijzer op je huidige kanaalpictogram, links boven in je bannerafbeelding.
  5. Klik op het bewerkpictogram .
  6. Klik op Bewerken en volg de instructies op het scherm.

Hoe kanaalpictogrammen op verschillende apparaten worden weergegeven

Computer

Het kanaalpictogram wordt weergegeven als een vierkante afbeelding linksboven in de bannerafbeelding.

Mobiele apparaten

De weergave van het kanaalpictogram kan per apparaat verschillen.

Het kanaalpictogram kan worden weergegeven als een ronde afbeelding in de benedenhoek van de bannerafbeelding.

Het kan ook als een vierkante afbeelding onder de bannerafbeelding weergegeven worden.

In de Creator Academy vind je meer informatie over de mogelijkheden om je merk te laten zien.