Je kanaalicoon beheren

Je kanaalicoon is je profielfoto. Andere kijkers zien dit icoon bij je video's en kanaal op de weergavepagina's van YouTube.

Het standaardicoon voor je kanaal is de afbeelding die aan je Google-account gekoppeld is. Je ziet dit rechtsboven op de pagina wanneer je bent ingelogd bij YouTube en andere Google-services. Je kunt deze afbeelding wijzigen via de instellingen van je Google-account.

Specificaties voor het kanaalicoon

Volg deze richtlijnen bij het maken van een kanaalicoon. Upload geen afbeeldingen van beroemdheden, naaktfoto's, kunstwerken of auteursrechtelijk beschermd materiaal, aangezien je hiermee onze communityrichtlijnen schendt.

• JPG, GIF, BMP of PNG (geen GIF's met animatie)
  • Afbeelding van 800 x 800 pixels (aanbevolen)
  • Vierkante of ronde afbeelding die wordt weergegeven als 98 x 98 pixels

Kanaalpictogram bewerken en wijzigen

Je kunt een nieuwe afbeelding uploaden, een stilstaand beeld uit een van je geüploade video's kiezen of je standaardafbeelding gebruiken. Als je je kanaalicoon wijzigt, wordt de afbeelding van je Google-account voor alle Google-services gewijzigd.

Opmerking: Je kunt je kanaalpictogram of bannerafbeelding niet meer bewerken op mobiele apparaten. Gebruik een computer om de onderstaande instructies te volgen.
  1. Log in bij YouTube.
  2. Klik rechtsboven op je profiel en selecteer Je kanaal.
  3. Selecteer Kanaal aanpassen.
  4. Plaats de muisaanwijzer op je huidige kanaalpictogram, links boven in je bannerafbeelding.
  5. Klik op het bewerkpictogram .
  6. Klik op Bewerken en volg de instructies op het scherm.

Hoe je je kanaalicoon wijzigt

Bekijk deze video van het YouTube Creators-kanaal waarin wordt uitgelegd hoe je je kanaalicoon wijzigt.

How to Change Your YouTube Channel Profile Picture

Hoe kanaaliconen op verschillende apparaten worden weergegeven

Computer

Het kanaalpictogram wordt weergegeven als een vierkante afbeelding linksboven in de bannerafbeelding.

Mobiele apparaten

De weergave van het kanaalpictogram kan per apparaat verschillen.

Het kanaalpictogram kan worden weergegeven als een ronde afbeelding in de benedenhoek van de bannerafbeelding.

Het kan ook als een vierkante afbeelding onder de bannerafbeelding worden weergegeven.

In de Creator Academy vind je meer informatie over de mogelijkheden om je merk te laten zien.