Een bannerafbeelding maken of bewerken

Een bannerafbeelding wordt boven aan je YouTube-pagina weergegeven. Je kunt hiermee de identiteit van je kanaal benadrukken en je pagina een unieke look geven.

Gebruik de richtlijnen en voorbeelden hieronder om je eigen ontwerp te maken. Vergeet niet dat een bannerafbeelding er op computers, mobiele apparaten en tv's verschillend uitziet. Bekijk hoe bannerafbeeldingen op verschillende apparaten worden weergegeven.

Abonneer je op ons YouTube Help-kanaal om alles uit YouTube te halen. Tilmeld

Een bannerafbeelding toevoegen of wijzigen

1. Log op een computer in bij YouTube.
  2. Selecteer in de rechterbovenhoek het menupictogram Mijn kanaal.
    • Nieuwe bannerafbeelding: Klik boven aan het scherm op Bannerafbeelding toevoegen.
    • Bestaande bannerafbeelding: Plaats je muisaanwijzer op de bestaande banner tot het pictogram Bewerken edit wordt weergegeven. Klik op het pictogram en selecteer Bannerafbeelding bewerken.
  3. Upload een afbeelding of foto van je computer of uit je opgeslagen foto's. Je kunt ook op het tabblad Galerij klikken en een afbeelding kiezen uit je YouTube-fotobibliotheek.
  4. Je krijgt in een voorbeeld te zien hoe de bannerafbeelding op verschillende apparaten wordt weergegeven. Als je wijzigingen wilt aanbrengen, selecteer je Foto bijsnijden.
  5. Klik op Selecteren.
Als je deze instructies niet kunt volgen, gebruik je waarschijnlijk de oude versie van YouTube. Als je een nieuwere browser gebruikt, moet je naar de huidige versie van YouTube updaten.

Tips en richtlijnen voor afbeeldingen

Afbeeldingen gebruiken voor bannerafbeeldingen

Opgeslagen afbeeldingen gebruiken

• Upload een afbeelding of foto: gebruik een afbeelding die is opgeslagen op je computer, op je mobiele apparaat of in Google Foto's.
  • Gebruik de YouTube-fotobibliotheek: selecteer het tabblad Galerij wanneer je wordt gevraagd een afbeelding te uploaden (alleen op een computer).

Richtlijnen voor afbeeldingsformaten en -bestanden

Een bannerafbeelding ziet er verschillend uit op computers, mobiele apparaten en tv's. Voor het beste resultaat op alle apparaten raden we aan één afbeelding van 2560 x 1440 pixels te uploaden.

• Minimale afmetingen voor upload: 2048 x 1152 pixels.
  • Minimale veilige ruimte voor tekst en logo's: 1546 x 423 pixels. Grotere afbeeldingen worden mogelijk bijgesneden in bepaalde weergaven of op bepaalde apparaten.
  • Maximale breedte: 2560 x 423 pixels. Dit betekent dat de veilige ruimte altijd zichtbaar is, ongeacht de schermgrootte. De ruimten aan beide zijden van de bannerafbeelding zijn zichtbaar of worden bijgesneden, afhankelijk van het browserformaat.
  • Bestandsgrootte: 6 MB of kleiner.

Als je niet zeker bent over de breedte en hoogte van een afbeelding, download je onze Channel Art Templates om te zien hoe afbeeldingen op verschillende apparaten worden weergegeven.

Het formaat van afbeeldingen wijzigen

Je kunt het formaat van afbeeldingen wijzigen met een beeldbewerkingsprogramma op je computer of een online tool. Gebruik bijvoorbeeld Voorvertoning op een Apple-computer of Microsoft Foto's op Windows.

Links naar social media aan een banner toevoegen

Je kunt links naar je social media-sites aan je kanaalbanner toevoegen.

1. Ga op een computer naar je kanaal en klik op het tabblad Over. Als je het nieuwe ontwerp van YouTube gebruikt, klik je op Kanaal aanpassen.
  2. Plaats de muisaanwijzer op het gedeelte Links en klik vervolgens op het bewerkingspictogram .
  3. Klik op de knop +Toevoegen
  4. Voer de titel en de URL in van de site waarnaar je wilt linken. Je kunt maximaal vijf links toevoegen.
  5. Klik op Gereed

Links die je hier opgeeft, worden net onder je beschrijving weergegeven, samen met het pictogram van het bijbehorende socialmedia-netwerk.

Veelgestelde vragen

Ik kan mijn banner niet opslaan. Hoe los ik dit op?

Te veel afbeeldingen

Als je je banner niet kunt opslaan, bevat je album met YouTube-bannerafbeeldingen mogelijk te veel afbeeldingen. Je kunt je banner als volgt opslaan:

1. Ga naar https://get.google.com/albumarchive/.

2. Ga naar je album met YouTube-bannerafbeeldingen.
  3. Verwijder enkele afbeeldingen uit dat album.
  4. Herhaal de stappen om je banner op te slaan.

Cookies van derden

Je ziet mogelijk een foutmelding met de tekst: 'De gevraagde functie is momenteel niet beschikbaar. Probeer het later opnieuw.' Dit kan te maken hebben met cookies van derden. Je kunt de blokkering hiervan als volgt opheffen:

1. Ga naar de instellingen van je browser.
  2. Wijzig de instellingen om de blokkering van cookies van derden op te heffen.

Ga naar het Helpcentrum van je browser voor meer informatie.