Je kanaalbranding beheren

Benadruk de identiteit van je kanaal door je profielfoto, kanaalbanner en videowatermerk te updaten.

Je profielfoto wijzigen

Je profielfoto is de afbeelding die je kijkers op YouTube zien bij je video's en je kanaal. Als je je profielfoto wijzigt, wordt de afbeelding van je Google-account voor alle Google-services gewijzigd.
  1. Log in bij YouTube Studio.
  2. Selecteer in het linkermenu Aanpassing en dan Branding.
  3. Klik op Uploaden en selecteer een afbeelding. Pas het formaat van je afbeelding aan en klik op KLAAR.
  4. Klik op PUBLICEREN. Het updaten van je profielfoto op YouTube kan enkele minuten duren.

Richtlijnen voor profielfoto's

Je profielfoto moet voldoen aan onze communityrichtlijnen en de volgende criteria:

• JPG, GIF, BMP of PNG (geen GIF's met animatie)
  • Afbeelding van 800 x 800 pixels (aanbevolen)
  • Vierkante of ronde afbeelding die wordt weergegeven als 98 x 98 pixels

Je bannerafbeelding wijzigen

Je bannerafbeelding wordt weergegeven als achtergrond bovenaan je YouTube-pagina.
  1. Log in bij YouTube Studio.
  2. Selecteer in het linkermenu Aanpassing en dan Branding.
  3. Klik op Uploaden en selecteer een afbeelding. Als je wijzigingen wilt aanbrengen, selecteer je het gedeelte dat je wilt laten zien. Je kunt dit deel ook bijsnijden. Klik vervolgens op KLAAR.
  4. Klik op PUBLICEREN.

Opmerking: Je bannerafbeelding ziet er verschillend uit op computers, mobiele apparaten en tv's. Grotere afbeeldingen kunnen worden bijgesneden.

Richtlijnen voor bannerafbeeldingen

Je bannerafbeelding moet voldoen aan de volgende criteria:

• Minimale afmetingen voor upload: 2048 x 1152 pixels met een beeldverhouding van 16:9.
  • Minimale veilige ruimte voor tekst en logo's: 1235 x 338 pixels. Grotere afbeeldingen worden mogelijk bijgesneden in bepaalde weergaven of op bepaalde apparaten.
  • Bestandsgrootte: 6 MB of kleiner.

Het formaat van afbeeldingen wijzigen

Je kunt het formaat van afbeeldingen wijzigen met een beeldbewerkingsprogramma op je computer of een online tool. Gebruik bijvoorbeeld Voorvertoning op een Apple-computer of Microsoft Foto's in Windows.

Een videowatermerk toevoegen

Je kunt kijkers aanmoedigen zich te abonneren op je kanaal door een videowatermerk toe te voegen aan je video's. Als je een videowatermerk toevoegt, kunnen kijkers die YouTube op een computer gebruiken zich direct op je kanaal abonneren.
  1. Log in bij YouTube Studio.
  2. Selecteer in het linkermenu Aanpassing en dan Branding.
  3. Klik op UPLOADEN en selecteer een afbeelding. Pas het formaat van je afbeelding aan en klik op KLAAR.
  4. Selecteer wanneer het watermerk moet worden weergegeven:
    • Einde van video: het videowatermerk wordt tijdens de laatste vijftien seconden van de video weergegeven.
    • Custom starttijd: het videowatermerk wordt weergegeven op een door jou gekozen tijdstip.
    • Volledige video: het videowatermerk wordt tijdens de hele video weergegeven.
  5. Klik op PUBLICEREN.

Opmerking: Videowatermerken zijn niet beschikbaar bij video's die zijn ingesteld als 'gemaakt voor kinderen'. Als je al een videowatermerk hebt toegevoegd, en daarna je video hebt ingesteld als 'gemaakt voor kinderen', zien kijkers het watermerk niet meer.

Richtlijnen voor videowatermerken

Je videowatermerk moet voldoen aan de volgende criteria:

• Minimaal 150 x 150 pixels.
  • Vierkante afbeelding die kleiner is dan 1 MB.

Beschikbaarheid

Het kanaalwatermerk is in de liggende weergave beschikbaar op computers en mobiele apparaten (niet klikbaar op mobiele apparaten). Kanaalwatermerken worden niet weergegeven in aangepaste YouTube-spelers zonder interface en Adobe Flash.

Statistieken voor videowatermerken

Ga voor de statistieken naar het rapport Abonnementsbron in YouTube Analytics.