Kanavan kuvan luominen ja muokkaaminen

Kanavan kuva on YouTube-sivusi ylälaidassa näkyvä banneri. Sen avulla voit brändätä kanavasi ja antaa sille ainutlaatuisen ulkoasun.

Aseta kuva alla olevien ohjeiden ja esimerkkien avulla. Ota huomioon, että kanavan kuva näyttää erilaiselta tietokoneella, mobiililaitteella ja televisiossa. Katso, miten kanavan kuva näkyy eri laitteilla.

Huom. Kanavan kuvaketta ja kuvaa ei voi enää muokata mobiililaitteella. Seuraa alla olevia ohjeita tietokoneella.

Kanavan kuvan lisääminen tai muuttaminen

1. Kirjaudu tietokoneella YouTubeen.
  2. Valitse oikean yläkulman valikosta Oma kanava.
    • Uusi kanavan kuva: Valitse ylälaidasta Lisää kanavan kuva.
    • Nykyinen kanavan kuva: Pidä hiiren osoitinta bannerin päällä ja klikkaa Muokkaa  ja sitten Muokkaa kanavan kuvaa.
  3. Lataa kuva tietokoneelta tai tallennetuista kuvista. Voit myös valita kuvan YouTuben kuvakirjastosta klikkaamalla Galleria-välilehteä.
  4. Esikatselussa näet, miltä kuva näyttää eri laitteissa. Voit tehdä muutoksia valitsemalla Säädä rajausta.
  5. Klikkaa Valitse.

Vinkkejä ja ohjeita kuvan valintaan

Kuvaresurssit

Tallennettujen kuvien käyttäminen

• Lataa oma kuva: Voit käyttää tietokoneelle, mobiililaitteelle tai Google Kuviin tallentamiasi kuvia.
  • Käytä YouTuben kuvakirjastoa: Kun sinua pyydetään lataamaan kuva, valitse Galleria-välilehti (käytettävissä vain tietokoneella).

Kuva- ja tiedostokoko

Kanavan kuva näyttää erilaiselta tietokoneella, mobiililaitteella ja televisiossa – suuret kuvat rajataan tarvittaessa. Paras lopputulos kaikilla laitteilla saadaan käyttämällä yhtä kuvaa, jonka koko on 2560 x 1440 pikseliä.

• Kuvan vähimmäiskoko: 2048 x 1152 pikseliä.
  • Varmuusalue, jossa tekstit ja logot näkyvät varmasti kaikilla laitteilla: 1546 x 423 pikseliä. Suurempia kuvia voidaan rajata joissakin näkymissä ja laitteissa.
  • Enimmäisleveys: 2560 x 423 pikseliä. Tällä leveydellä edellä mainittu varmuusalue on aina näkyvissä riippumatta näytön koosta. Sivuille jäävät alueet näkyvät selainikkunan koosta riippuen.
  • Tiedostokoko: 6 Mt tai pienempi.

Jos et ole varma kuvan leveydestä ja korkeudesta, ladattavalla Channel Art Templates ‑mallillamme voit tarkastaa, miten kuvat näkyvät eri laitteilla.

Kuvakoon muuttaminen

Kuvan kokoa voi muuttaa tietokoneen kuvankäsittelyohjelmalla tai verkosta löytyvillä kuvakoon muuntotyökaluilla. Esimerkiksi Apple-tietokoneella voi käyttää Esikatselu-ohjelmaa ja Windows-tietokoneella Microsoft Photos ‑ohjelmaa.

Sosiaalisen median linkkien lisääminen banneriin

Voit lisätä kanavabanneriisi linkkejä sosiaalisen median sivustoihisi.

1. Siirry tietokoneella kanavallesi ja klikkaa Tietoja-välilehteä. Jos käytät YouTuben uutta versiota, klikkaa Muokkaa kanavaa.
  2. Vie hiiri Linkit-osion päälle ja klikkaa muokkauskuvaketta .
  3. Klikkaa +Lisää-painiketta.
  4. Anna linkitettävän sivuston nimi ja URL-osoite. Voit lisätä enintään viisi linkkiä.
  5. Klikkaa Valmis

Tässä osiossa lisäämäsi linkit näytetään kuvauksen alla ja sosiaalisen median linkin yhteydessä näytetään palvelua vastaava kuvake.