Kanavan kuvan luominen ja muokkaaminen

Huom. Kanavan kuvaketta ja kuvaa ei voi enää muokata mobiililaitteella. Seuraa alla olevia ohjeita tietokoneella.

Kanavan kuva näkyy taustalla tai bannerina YouTube-sivusi ylälaidassa. Sen avulla voit brändätä kanavasi ja antaa sille ainutlaatuisen ulkoasun.

Aseta kuva alla olevien ohjeiden ja esimerkkien avulla. Ota huomioon, että kanavan kuva näyttää erilaiselta tietokoneella, mobiililaitteella ja televisiossa. Katso, miten kanavan kuva näkyy eri laitteilla.

Kanavan kuvan lisääminen tai muuttaminen

1. Kirjaudu tietokoneella YouTubeen.
  2. Valitse oikean yläkulman valikosta Oma kanava.
    • Uusi kanavan kuva: Valitse ylälaidasta Lisää kanavan kuva.
    • Nykyinen kanavan kuva: Vie hiiri bannerin päälle ja klikkaa Muokkaa  ja sitten Muokkaa kanavan kuvaa.
  3. Lataa kuva tietokoneelta tai tallennetuista kuvista. Voit myös valita kuvan YouTuben kuvakirjastosta klikkaamalla Galleria-välilehteä.
  4. Esikatselussa näet, miltä kuva näyttää eri laitteissa. Voit tehdä muutoksia valitsemalla Säädä rajausta.
  5. Klikkaa Valitse.

Näin muutat kanavan kuvaa

Videolta näet myös, miten voit lisätä kanavasivulle taustakuvan tai muuttaa sitä.

Kanavan kuvan luominen, paikantaminen ja muuttaminen tietokoneella

YouTube-bannerin malli ja koko

Kuva- ja tiedostokoko

Kanavan kuva näyttää erilaiselta tietokoneella, mobiililaitteella ja televisiossa – suuret kuvat rajataan tarvittaessa. Paras lopputulos kaikilla laitteilla saadaan käyttämällä yhtä kuvaa, jonka koko on 2560 x 1440 pikseliä.

• Kuvan vähimmäiskoko: 2048 x 1152 pikseliä.
  • Varmuusalue, jossa tekstit ja logot näkyvät varmasti kaikilla laitteilla: 1546 x 423 pikseliä. Suurempia kuvia voidaan rajata joissakin näkymissä ja laitteissa.
  • Enimmäisleveys: 2560 x 423 pikseliä. Tällä leveydellä edellä mainittu varmuusalue on aina näkyvissä riippumatta näytön koosta. Sivuille jäävät alueet näkyvät selainikkunan koosta riippuen.
  • Tiedostokoko: enintään 6 Mt.

Kanavan kuvan malli

Jos et ole varma kuvan leveydestä ja korkeudesta, lataa Channel Art Templates, niin näet, miltä kuvat näyttävät eri laitteilla.

Kuvakoon muuttaminen

Kuvan kokoa voi muuttaa tietokoneen kuvankäsittelyohjelmalla tai verkosta löytyvillä kuvakoon muuntotyökaluilla. Esimerkiksi Apple-tietokoneella voi käyttää Esikatselu-ohjelmaa ja Windows-tietokoneella Microsoft Photos ‑ohjelmaa.

Sosiaalisen median linkkien lisääminen banneriin

Voit lisätä kanavabanneriisi linkkejä sosiaalisen median sivustoihisi.

1. Siirry tietokoneella kanavallesi ja klikkaa Tietoja-välilehteä. Jos käytät YouTuben uutta versiota, klikkaa Muokkaa kanavaa.
  2. Vie hiiri Linkit-kohdan päälle ja klikkaa muokkauskuvaketta .
  3. Klikkaa +Lisää
  4. Lisää linkitettävän sivuston nimi ja URL-osoite. Voit lisätä enintään viisi linkkiä.
  5. Klikkaa Valmis

Tässä kohdassa lisäämäsi linkit näytetään kuvauksen alla, ja niiden yhteydessä näytetään kutakin sosiaalista mediaa vastaava kuvake.

Kanavan kuvan näkyminen eri laitteilla

Kanavan kuva näyttää erilaiselta eri laitteilla – alla on joitakin esimerkkejä. Tämä kannattaa ottaa huomioon jo kanavan kuvan suunnitteluvaiheessa. Sivusto rajaa kuvan eri selaimiin ja laitteisiin sopivaksi.

Televisiot

Televisioissa kanavan kuva näkyy kokonaisuudessaan taustalla. Kuvasuhde on 16:9 eli 2560 x 1440 pikseliä.

Tietokone

Vähimmäisleveys tietokoneella:

Enimmäisleveys tietokoneella:

Mobiililaitteet

Turva-alue pienennetään mobiililaitteen näytön leveyteen sopivaksi (leveys riippuu laitteesta).