Kanavan brändäyksen muuttaminen

Voit brändätä kanavasi yksilöllisen näköiseksi päivittämällä profiilikuvan, kanavabannerin ja videoiden vesileiman.

Profiilikuvan vaihtaminen

Profiilikuvasi näkyy katsojille videoidesi ja kanavasi yhteydessä ympäri YouTubea. Jos muutat profiilikuvasi, myös Google-tililläsi oleva kuva muuttuu kaikissa Googlen palveluissa.
  1. Kirjaudu YouTube Studioon.
  2. Valitse vasemmasta valikosta Yksilöinti ja sitten Brändäys.
  3. Klikkaa Lataa ja valitse kuva. Säädä kuvan kokoa ja valitse VALMIS.
  4. Valitse JULKAISE. Uuden profiilikuvan päivittyminen YouTubessa voi kestää muutamia minuutteja.

Profiilikuvien säännöt

Profiilikuvan on oltava yhteisön sääntöjen ja seuraavien kriteerien mukainen:

• JPG, GIF, BMP tai PNG (ei GIF-animaatioita)
  • 800 x 800 pikselin koko (suositus)
  • Neliön tai ympyrän mallinen kuva, joka muunnetaan 98 x 98 pikselin kokoon

Bannerikuvan muuttaminen

Bannerikuva näkyy taustalla YouTube-sivusi ylälaidassa.
  1. Kirjaudu YouTube Studioon.
  2. Valitse vasemmasta valikosta Yksilöinti ja sitten Brändäys.
  3. Klikkaa Lataa ja valitse kuva. Valitse esikatselu ja muuta kuvan rajausta. Valitse sitten VALMIS.
  4. Valitse JULKAISE.

Huom. Bannerikuva näyttää erilaiselta tietokoneella, mobiililaitteella ja televisiossa – suuret kuvat rajataan tarvittaessa.

Bannerikuvien säännöt

Bannerikuvan on täytettävä seuraavat vaatimukset:

• Kuvan vähimmäiskoko: 2048 x 1152 pikseliä ja kuvasuhde 16:9.
  • Vähimmäiskoon varmuusalue, jossa tekstit ja logot näkyvät varmasti kaikilla laitteilla: 1235 x 338 pikseliä. Suurempia kuvia voidaan rajata joissakin näkymissä ja laitteissa.
  • Tiedostokoko: enintään 6 Mt.

Kuvakoon muuttaminen

Kuvan kokoa voi muuttaa tietokoneen kuvankäsittelyohjelmalla tai verkosta löytyvillä kuvakoon muuntotyökaluilla. Esimerkiksi Apple-tietokoneella voi käyttää Esikatselu-ohjelmaa ja Windows-tietokoneella Microsoft Photos ‑ohjelmaa.

Videon vesileiman lisääminen

Voit kannustaa katsojia tilaamaan kanavasi lisäämällä videoihisi vesileiman. Kun lisäät vesileiman, katsojat voivat tilata kanavasi tietokoneella.
  1. Kirjaudu YouTube Studioon.
  2. Valitse vasemmasta valikosta Yksilöinti ja sitten Brändäys.
  3. Klikkaa LATAA ja valitse kuva. Säädä kuvan kokoa ja valitse VALMIS.
  4. Valitse, milloin vesileima näytetään:
    • Videon lopussa: Videon vesileima näkyy videon 15 viimeisen sekunnin ajan.
    • Oma aloitusaika: Videon vesileima tulee näkyviin valitsemanasi ajankohtana.
    • Koko videossa: Videon vesileima näkyy koko videon ajan.
  5. Valitse JULKAISE.

Huom. Videon vesileimat eivät ole käytettävissä videoissa, jotka on merkitty lapsille tehdyksi. Jos olet lisännyt vesileiman videoosi, mutta video merkittiin tämän jälkeen lapsille tehdyksi, katsojat eivät näe vesileimaa.

Vesileimojen säännöt

Vesileiman on täytettävä seuraavat vaatimukset:

• Vähimmäiskoko on 48 × 48 pikseliä.
  • Neliön muotoinen kuva, jonka koko on enintään 1 Mt.

Vesileiman näkyminen

Kanavan vesileima näkyy pöytätietokoneilla ja mobiililaitteilla (ei klikattavissa mobiililaitteilla), kun videota katsotaan vaakasuuntaisesti. Kanavan vesileima ei näy riisutuissa YouTube-soittimissa tai Adobe Flashissa.

Vesileiman tilastot

Voit nähdä tilastotietoja YouTube Tilastojen Tilauksen lähde ‑raportista.