Een leeftijdsbeperking instellen voor je eigen video's

Als een van je video's niet geschikt is voor kijkers jonger dan 18 jaar, kun je een leeftijdsbeperking toevoegen. Dit type leeftijdsbeperking stel je zelf in en is niet het resultaat van een beoordeling door YouTube.

Video's met een leeftijdsbeperking kunnen alleen worden bekeken door ingelogde kijkers van 18 jaar of ouder. In bepaalde delen van YouTube worden deze video's niet getoond. Ook komen video's met een leeftijdsbeperking minder snel of niet in aanmerking voor advertenties.

Wanneer je bepaalt of video's een leeftijdsbeperking moeten krijgen, moet je rekening houden met meerdere factoren. Bijvoorbeeld:

• Geweld
  • Schokkend beeldmateriaal
  • Naaktheid
  • Seksueel suggestieve content
  • Beelden van gevaarlijke activiteiten

Ga naar ons artikel over leeftijdsbeperkingen voor meer informatie.

Video's waarvoor de uploader zelf al een leeftijdsbeperking heeft ingesteld, moeten nog steeds voldoen aan de communityrichtlijnen van YouTube. Als YouTube bepaalt dat een video een leeftijdsbeperking moet krijgen, wordt er een permanente leeftijdsbeperking toegepast. Dit gebeurt ook als de gebruiker die de video heeft geüpload er zelf al een beperking voor heeft ingesteld.

Gebruik dit type leeftijdsbeperking niet als de geüploade video als advertentie bedoeld is. Dit zorgt ervoor dat de weergave van advertenties permanent wordt afgekeurd.

Een leeftijdsbeperking voor een video instellen

Een leeftijdsbeperking toevoegen wanneer je een video uploadt

1. Selecteer Uploaden  om een video naar YouTube te uploaden.
  2. Geef de details en publieksinstelling voor je video op.
  3. Klik op het dropdownmenu naast Leeftijdsbeperking en selecteer Ja, beperk de video tot kijkers vanaf 18 jaar.
  4. Volg de stappen om het uploadproces af te ronden.

Een leeftijdsbeperking toevoegen aan geüploade video's

1. Ga naar de pagina Video's in YouTube Studio.
  2. Klik op het vak naast de video die je wilt bewerken.
  3. Klik op de pijl-omlaag naast Leeftijdsbeperking en selecteer Ja, beperk de video tot kijkers vanaf 18 jaar.

Een leeftijdsbeperking toevoegen aan een livestream

1. Klik rechtsboven op de camera .
  2. Klik op Live gaan.
  3. Geef de gegevens en publieksinstelling voor je livestream op.
  4. Klik op de pijl-omlaag naast Leeftijdsbeperking en selecteer Ja, beperk de video tot kijkers vanaf 18 jaar.

Checken welke video's een leeftijdsbeperking hebben

1. Ga naar de pagina Video's in YouTube Studio.
2. Gebruik het filter Leeftijdsbeperking om alle video's met een leeftijdsbeperking te zien.