Åldersbegränsa din egen video på YouTube

Om någon av dina videor inte är lämplig för tittare under 18 år kan du lägga till en åldersgräns. Den här typen av åldersgräns tillämpar du själv, och den läggs inte till efter granskning av YouTube.

När en video är åldersbegränsad måste tittarna vara inloggade och minst 18 år gamla för att titta på den. Den här typen av videor visas inte på vissa delar av YouTube. Åldersbegränsade videor kan även ha ett begränsat antal eller inga annonser.

När du avgör om du ska åldersbegränsa innehåll bör du överväga om innehållet visar

• våld
  • obehagliga bilder
  • nakenhet
  • sexuellt innehåll
  • farliga aktiviteter.

Läs mer om åldersbegränsat innehåll.

Videor som du åldersbegränsar omfattas fortfarande av YouTubes riktlinjer för communityn. Om YouTube beslutar att en video ska åldersbegränsas tillämpas en permanent åldersgräns. Den här gränsen gäller även om du också åldersbegränsar videon.

Om du har tänkt använda videon som annonsering ska du inte använda den här typen av åldersbegränsning. Det skulle göra att annonserna underkänns permanent.

Så här åldersbegränsar du en video

Lägga till åldersgräns när du laddar upp en video

1. Logga in på YouTube Studio.
  2. Klicka på SKAPA  följt av Ladda upp videor längst upp till höger.
  3. Ange detaljer och målgruppsinställning för din video.
  4. Klicka på Åldersgräns (avancerat)  följt av Ja, begränsa mina videor till tittare över 18 år.
  5. Följ anvisningarna för att slutföra uppladdningsprocessen.

Lägga till en åldersgräns för uppladdade videor

1. Öppna sidan Videor.
  2. Klicka på rutan bredvid videon du vill redigera.
  3. Klicka på Redigera  följt av Målgruppföljt av Åldersbegränsning (avancerat).
  4. Välj Ja, begränsa mina videor till tittare över 18 år.

Lägga till en åldersgräns i en livestream

1. Logga in på YouTube Studio.
  2. Klicka på SKAPA   följt av Sänd live längst upp till höger.
  3. Ange detaljer och målgruppsinställning för din livestream.
  4. Klicka på Åldersbegränsning (avancerat) följt av Ja, begränsa mina videor till tittare över 18 år.
  5. Följ stegen för att avsluta inställningen för livestreamen.

Kontrollera vilka videor som är åldersbegränsade

1. Öppna sidan Videor.
  2. Längst upp klickar du på Filter  följt av Åldersgräns följt av Tittare över 18 följt av VERKSTÄLL. Videorna som visas är åldersbegränsade.