Åldersbegränsa din video

Den här typen av åldersbegränsning tillämpas av innehållsleverantören och anges inte efter granskning av YouTube. Med den här funktionen kan du åldersbegränsa de av dina videor som kanske inte är lämpliga för alla målgrupper.

När en video är åldersbegränsad måste tittarna vara inloggade och minst 18 år gamla för att titta på den. Den här typen av videor visas inte på vissa delar av YouTube. I åldersbegränsade videor visas vanligtvis inte annonser och de kan inte användas för intäktsgenerering.

När du avgör om det behövs en åldersbegränsning ska du väga in faktorer som våld, stötande bilder, nakenhet, sexuellt provokativt innehåll och videor som avbildar farliga eller olagliga aktiviteter. Du kan läsa mer om åldersbegränsningar i vår hjälpcenterartikel.

Videor som åldersbegränsas av innehållsleverantören måste fortfarande följa YouTubes riktlinjer för communityn. Om YouTube bedömer att en video ska åldersbegränsas används en permanent åldersbegränsning, oavsett om videon åldersbegränsas av innehållsleverantören eller inte.

Om du har tänkt använda den uppladdade videon som annons ska du inte använda åldersbegränsning eftersom det leder till att annonser inte godkänns.

How to age-restrict your videos that are not appropriate for all audiences on YouTube

Så här åldersbegränsar du en video

Lägga till åldersbegränsning när du laddar upp en video

1. Ladda upp videon på YouTube.
  2. Klicka på Avancerade inställningar.
  3. Markera rutan under Åldersbegränsningar.

Lägga till åldersbegränsning för uppladdade videor

1. Öppna Videohanteraren.
  2. Klicka på titeln för videon du vill redigera.
  3. Klicka på fliken Avancerat.
  4. Markera rutan bredvid Aktivera åldersbegränsning under Ytterligare alternativ.

I klassiska Studio

1. Öppna Videohanteraren.
  2. Klicka på Redigera på videon som du vill åldersbegränsa.
  3. Klicka på fliken Avancerade inställningar.
  4. Markera rutan bredvid Aktivera åldersbegränsning under Åldersbegränsningar.