Åldersbegränsa din video

Om någon av dina videor inte är lämplig för alla tittare kan du lägga till en åldersbegränsning. Den här typen av åldersbegränsning tillämpar du själv, och den läggs inte till efter granskning av YouTube.

När en video är åldersbegränsad måste tittarna vara inloggade och minst 18 år gamla för att titta på den. Den här typen av videor visas inte på vissa delar av YouTube. I åldersbegränsade videor visas vanligtvis inte annonser och de kan inte användas för intäktsgenerering.

När du avgör om det behövs en åldersbegränsning ska du väga in faktorer som

• våld
  • obehagliga bilder
  • nakenhet
  • sexuellt innehåll
  • skildring av farliga aktiviteter.

Läs mer i vår artikel om åldersbegränsning.

Videor som åldersbegränsas av innehållsleverantören måste fortfarande följa YouTubes riktlinjer för communityn. Om YouTube beslutar att en video ska åldersbegränsas tillämpas en permanent åldersbegränsning. Det här sker även om innehållsleverantören har begränsat videon.

Om du har tänkt använda den uppladdade videon som annons ska du inte använda den här typen av åldersbegränsning. Det skulle göra att annonser underkänns permanent.

How to age-restrict your videos that are not appropriate for all audiences on YouTube

Så här åldersbegränsar du en video

Lägga till åldersbegränsning när du laddar upp en video

1. Välj Ladda upp för att börja ladda upp videon på YouTube.
  2. Ange videoinformation.
  3. På fliken Avancerade inställningar expanderar du rutan Ytterligare alternativ.
  4. Markera rutan bredvid Aktivera åldersbegränsning.
  5. Följ anvisningarna för att slutföra uppladdningsprocessen.

Lägga till åldersbegränsning för uppladdade videor

1. Öppna sidan Videor i YouTube Studio-betan.
  2. Klicka på titeln för videon du vill redigera.
  3. Klicka på fliken Avancerat.
  4. Markera rutan bredvid Aktivera åldersbegränsning under Ytterligare alternativ.

I klassiska Studio

1. Öppna Videohanteraren.
  2. Klicka på Redigera på videon som du vill åldersbegränsa.
  3. Klicka på fliken Avancerade inställningar.
  4. Markera rutan bredvid Aktivera åldersbegränsning under Åldersbegränsningar.