Angi aldersbegrensning for din egen video

Hvis noen av videoene dine ikke egner seg for alle seere, kan du legge til en aldersbegrensning. Denne typen aldersbegrensning angis av brukerne selv og blir ikke satt som følge av en gjennomgang hos YouTube.

Når en video har aldersbegrensning, må seeren være pålogget og minst 18 år gammel for å se den. Disse videoene er ikke synlige på visse deler av YouTube. Dessuten viser aldersbegrensede videoer som standard ikke annonser, og de kan ikke brukes til inntektsgenerering.

Når du skal avgjøre om en video bør ha aldersbegrensning, må du vurdere faktorer som

• vold
  • forstyrrende bilder
  • nakenhet
  • usømmelig innhold
  • skildring av farlige aktiviteter

Du finner mer informasjon i artikkelen om aldersbegrensning.

Videoer som bevisst er aldersbegrenset av opplasteren, er like fullt underlagt YouTube-retningslinjene for brukere. Hvis YouTube avgjør at en video skal ha aldersbegrensning, blir den tildelt en permanent aldersbegrensning. Dette skjer selv om videoen allerede er begrenset av opplasteren.

Hvis den opplastede videoen er ment som en annonse, bør du ikke bruke denne typen aldersbegrensning. Dette fører til at annonser blir avvist på permanent basis.

How to age-restrict your videos that are not appropriate for all audiences on YouTube

Slik aldersbegrenser du en video

Legg til en aldersbegrensning når du laster opp videoen

1. Velg Last opp for å komme i gang med å laste opp videoen din på YouTube.
  2. Legg inn informasjon om og målgruppeinnstillingen for videoen.
  3. Klikk på rullegardinmenyen ved siden av Aldersbegrensning, og velg Ja, begrens videoene mine til seere over 18 år.
  4. Følg veiledningen for å fullføre opplastingen.

Legg til en aldersbegrensning for opplastede videoer

1. Gå til Videoer-siden din i YouTube Studio.
  2. Klikk på tittelen til videoen du vil endre.
  3. Under Målgruppe klikker du på rullegardinmenyen ved siden av Aldersbegrensning og velger deretter Ja, begrens videoene mine til seere over 18 år.

Legg til aldersbegrensning på en direktesending

1. Klikk på kameraikonet øverst til høyre.
  2. Klikk på Send direkte
  3. Legg inn målgruppeinnstillingen og informasjon om direktesendingen.
  4. Klikk på rullegardinmenyen ved siden av Aldersbegrensning, og velg Ja, begrens videoene mine til seere over 18 år.