Angi aldersbegrensning for din egen video

Hvis noen av videoene dine ikke egner seg for seere under 18 år, kan du legge til en aldersbegrensning. Denne typen aldersbegrensning settes av brukerne selv, ikke som følge av en gjennomgang hos YouTube.

Når en video har aldersbegrensning, må seeren være pålogget og minst 18 år gammel for å se den. Slike videoer vises ikke på enkelte deler av YouTube. Aldersbegrensede videoer har dessuten færre eller ingen annonser.

Når du skal avgjøre om en video bør ha aldersbegrensning, må du vurdere faktorer som

• vold
  • forstyrrende bilder
  • nakenhet
  • usømmelig innhold
  • skildring av farlige aktiviteter

Du finner mer informasjon i artikkelen om aldersbegrensning.

Videoer som bevisst er aldersbegrenset av opplasteren, er like fullt underlagt YouTube-retningslinjene for brukere. Hvis YouTube avgjør at en video skal aldersbegrenses, blir den tildelt en permanent aldersbegrensning. Denne begrensningen tildeles selv om videoen allerede er begrenset av opplasteren.

Hvis den opplastede videoen er ment som en annonse, bør du ikke bruke denne typen aldersbegrensning. Det fører til at annonser blir avvist på permanent basis.

Slik gir du videoen din aldersbegrensning

Legg til en aldersbegrensning når du laster opp videoen

1. Velg Last opp  for å komme i gang med å laste opp videoen din på YouTube.
  2. Legg inn informasjon om videoen samt målgruppeinnstilling.
  3. Klikk på rullegardinmenyen ved siden av Aldersbegrensning, og velg Ja, begrens videoene mine til seere over 18 år.
  4. Følg fremgangsmåten for å fullføre opplastingen.

Legg til en aldersbegrensning for opplastede videoer

1. Gå til Videoer-siden din i YouTube Studio.
  2. Klikk på boksen ved siden av videoen du vil redigere.
  3. Klikk på nedoverpilen ved siden av Aldersbegrensning, og velg Ja, begrens videoene mine til seere over 18 år.

Legg til aldersbegrensning på en direktesending

1. Klikk på kameraet  øverst til høyre.
  2. Klikk på Send direkte
  3. Legg inn målgruppeinnstillingen og informasjon om direktesendingen.
  4. Klikk på nedoverpilen ved siden av Aldersbegrensning, og velg Ja, begrens videoene mine til seere over 18 år.

Sjekk hvilke videoer som er aldersbegrenset

1. Gå til Videoer-siden din i YouTube Studio.
2. Bruk «Aldersbegrensning»-filteret for å se alle aldersbegrensede videoer.