Aldersbegrens videoene dine på YouTube

Hvis noen av videoene dine ikke egner seg for seere under 18 år, kan du legge til en aldersbegrensning. Denne typen aldersbegrensning settes av brukerne selv, ikke som følge av en gjennomgang hos YouTube.

Når en video har aldersbegrensning, må seeren være pålogget og minst 18 år gammel for å se den. Slike videoer vises ikke på enkelte deler av YouTube. Aldersbegrensede videoer har dessuten få eller ingen annonser.

Når du skal avgjøre om du bør aldersbegrense innhold, bør du vurdere faktorer som

• vold
  • forstyrrende bilder
  • nakenhet
  • usømmelig innhold
  • skildring av farlige aktiviteter

Finn ut mer om aldersbegrenset innhold.

Videoer du bevisst har aldersbegrenset, er like fullt underlagt YouTube-retningslinjene for brukere. Hvis YouTube avgjør at en video skal aldersbegrenses, blir den tildelt en permanent aldersbegrensning. Denne begrensningen får den selv om du allerede har aldersbegrenset videoen.

Hvis videoen er ment som en annonse, bør du ikke bruke denne typen aldersbegrensning. Det fører til at annonser blir avvist på permanent basis.

Slik gir du videoen din aldersbegrensning

Legg til aldersbegrensning når du laster opp en video

1. Logg på YouTube Studio.
  2. Øverst til høyre klikker du på OPPRETT  etterfulgt av Last opp videoer .
  3. Legg inn målgruppeinnstillingen og informasjon om videoen.
  4. Klikk på Aldersbegrensning (avansert)  etterfulgt av Ja, begrens videoene mine til seere over 18 år.
  5. Følg fremgangsmåten for å fullføre opplastingen.

Legg til aldersbegrensning for opplastede videoer

1. Gå til Videoer-siden.
  2. Klikk på boksen ved siden av videoen du vil endre.
  3. Klikk på Endre  etterfulgt av Målgruppe etterfulgt av Aldersbegrensning (avansert) .
  4. Velg Ja, begrens videoene mine til seere over 18 år

Legg til aldersbegrensning for en direktesending

1. Logg på YouTube Studio.
  2. Øverst til høyre klikker du på OPPRETT   etterfulgt av Send direkte
  3. Legg inn målgruppeinnstillingen og informasjon om direktesendingen.
  4. Klikk på Aldersbegrensning (avansert)  etterfulgt av Ja, begrens videoene mine til seere over 18 år.
  5. Følg trinnene for å fullføre.

Sjekk hvilke videoer som er aldersbegrenset

1. Gå til Videoer-siden.
  2. Øverst klikker du på Filter  etterfulgt av Aldersbegrensning etterfulgt av Seere over 18 år etterfulgt av BRUK. Videoene som vises, er aldersbegrenset.